ADVERTISEMENT
News

Inundații apocaliptice la Veneția. Orașul, lovit de o nouă maree de 160 de centimetri – Video Live

Autor: Dan Suta | 15.11.2019 | 12:57
Inundații apocaliptice la Veneția. Orașul, lovit de o nouă maree de 160 de centimetri - Video Live
Inundații devastatoare în Veneția. Sursa foto: El Pais. Colaj: Fanatik

Stare de urgență la Veneția, unde inundațiile întrec orice estimări făcute de climatologi și meteorologi. Ceea ce se întâmplă acum în superbul oraș din nord-estul Italiei este dovada că încălzirea globală nu este o invenție și că este obligatoriu ca toate statele să ia măsuri pentru combaterea acesteia.

ADVERTISEMENT

Inundații apocaliptice la Veneția – O maree se așteaptă să inunde complet Piața San Marco

Orașul este lovit astăzi de o nouă maree, de 160 de centimetri, la două zile după ce o altă maree a inundat complet mai multe străzi și a făcut aproape nevăzută Piața San Marco. Mai mult, pentru prima oară în istorie, Consiliul din Veneția a fost inundat, în mod ironic, după ce a respins măsurile pentru combaterea schimbării climatice.În mod ironic, camera a fost inundată la două minute după ce Liga majoritară, partidele Frații Italiei și Forza Italia au respins amendamentul care combate schimbarea climatică”, a scris Andrea Zanoni pe Facebook, unul dintre consilierii democrați, scrie digi24.ro.

Ca o răzbunare a naturii, Veneția este lovită, iată, la scurt timp după ce Luca Zaia, membru al partidului lui Matteo Salvini a refuzat măsurile de combatere a schimbărilor climatice. Cea mai mare maree care a lovit regiunea Veneto din Italia a fost înregistrată în anul 1966 și a fost de 1,87 de metri. În acest ritm, situația poate deveni în orice moment mult mai gravă decât estimează specialiștii în climatologie.

ADVERTISEMENT

Anomalii climatice peste tot în lume

De altfel, anomaliile climatice continuă peste tot în lume. Numai dacă privim la țara noastră putem observa că în noiembrie am avut parte de 20 de grade în sudul teritoriului, iar în unele zone din vest și sud-vest s-au înregistrat chiar și 25-27 de grade Celsius. La toate aceste fenomene se adaugă și incendiile de vegetație tot mai dese care au lovit mai multe zone ale planetei, de la Portugalia la Statele Unite și până la Australia.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!