ADVERTISEMENT
News

Inundații catastrofale în China. Cele mai abundente ploi din ultimii 1.000 de ani: 16 decese și mii de evacuați. Video

China este lovită în aceste zile de inundații de proporții. Cel puțin 16 oameni au murit după cele mai abundente ploi din ultimii 1.000 de ani.
Autor: Adrian Baciu | 21.07.2021 | 12:49
Inundații catastrofale în China. Cele mai abundente ploi din ultimii 1.000 de ani: 16 decese și mii de evacuați. Video
Inundații catastrofale în China. Cele mai abundente ploi din ultimii 1.000 de ani: 12 decese și mii de evacuați. Video. Sursa foto: Colaj Fanatik

Inundațiile din ultimele zile fac ravagii în China. În urma celor mai intense ploi din ultimii 1.000 de ani, zone extinse din provincia Henan, situată în centrul țării, au fost acoperite de apă.

ADVERTISEMENT

Cea mai afectată este capitala Zhengzhou. Numai aici, 12 oameni au murit și mulți sunt dați dispăruți. Victime s-au consemnat și în alte zone ale statului asiatic.

Inundații catastrofale în China. Cele mai abundente ploi din ultimii 1.000 de ani au provocat 16 decese

În urma precipitațiilor abundente, alte 100.000 de persoane au fost evacuate din fața viiturilor. Metroul din oraș a fost acoperit de ape.

ADVERTISEMENT

Într-o serie de filmări apărute pe site-urile de socializare se observă cum apa ajunge în interiorul unor vagoane de metrou.

Din cauza inundațiilor, sistemul de metrou al orașului, care conține 7 linii și 153 de stații, a suspendat toate operațiunile de transport.

ADVERTISEMENT

Au apărut și imagini din trafic, cu mașini care sunt prinse de puhoaie, iar apa urcă treptat până la nivelul de sus al vehiculelor.

De asemenea, alimentarea cu apă şi electricitate au fost întrerupte în numeroase zone, iar aeroportul din Zhengzhou a suspendat toate zborurile înspre metropolă până miercuri la ora locală 12:00 pm.

ADVERTISEMENT

Președintele chinez Xi Jinping a vorbit și el despre inundațiile catastrofale, miercuri dimineață, numind situația ”foarte severă”. Acesta a cerut autorităților să ”acorde prioritate siguranței vieții și proprietăților oamenilor”, a raportat agenția de știri de stat Xinhua, conform CNN.

În timpul intervențiilor de evacuare, circa 600 de pacienţi cu afecţiuni grave au trebuit evacuaţi de la un spital din cadrul Universităţii Zhengzhou. Spitalul a rămas de asemenea fără alimentare cu electricitate.

ADVERTISEMENT

De sâmbătă seara până marți, în zona centrală a Chinei au căzut 617,1 l/mp de ploaie, aproape similar cu media anuală a orașului de 640,8 mm.

Inundațiile au lovit și alte zone din China

Inundațiile au afectat și alte orașe din jur. În Gongyi, cel puțin patru oameni au murit și peste 20.000 de persoane au fost evacuate.

ADVERTISEMENT

Peste 6.000 de pompieri și aproape 2.000 de membri ai poliției și ai armatei chineze au fost detașați pentru operațiuni de căutare și salvare în zonele afectate de dezastre, potrivit CNN.

Furtuni puternice s-au înregistrat şi în sudul Chinei, unde un taifun a atins uscatul în apropierea oraşului Yangjiang din provincia Guangdong, vântul atingând viteza de 110 kilometri pe oră. În nordul Chinei s-au produs de asemenea inundaţii în regiunea Mongolia Interioară.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!