News

Inundații de proporții la Cluj. Acuze dure la adresa autorităților după potop. ”Oameni care trăiesc în acvariu”

Clujul a fost acoperit de apă în urma furtunilor violente din ultimele zile. Mai multe județe din țară au fost sub incidența unui cod roșu de vreme extremă.
30.08.2022 | 18:38
Inundatii Strada Tulcea Cluj Foto: Stiri de Cluj
ADVERTISEMENT

În Cluj-Napoca mai multe străzi au fost acoperite complet de apă, iar oamenii s-au revoltat după ce apa le-a ajuns în case sau le-a distrus mașinile.

Inundații de proporții la Cluj

Într-o postare pe Facebook un clujean, care a adăugat și câteva fotografii, se arată revoltat de faptul că un bloc de pe Calea Someșeni a fost construit fără canalizare pentru apa pluvială.

ADVERTISEMENT

„Mulțumesc firmei CAMPEADOR SRL care a construit blocul de pe Calea Someșeni, Cluj-Napoca, fără canalizarea necesară apei pluviale.

Durerile, chinurile și neplăcerile acestor oameni să vi se întoarcă înzecit. Banii pe care i-ați luat de la acești oameni care trăiesc în ‘acvariu’ să vă aducă numai necazuri de acum încolo!”, se arată în postarea citată de Cluj24.ro.

ADVERTISEMENT

Pe strada Nirajului, o șoferiță ghinionistă a căzut cu mașina într-un șanț nesemnalizat de RADP Cluj, care demolau garaje.

”RADP a demolat garajele și lucrau în zonă. Au săpat ceva șanț și nu au semnalizat. Zona s-a umplut cu apă, iar mașina a rămas acolo ‘înecată’. Șoferița a ieșit din mașină și acum trebuie să o scoată din șanț”, a relatat un martor pentru Știri de Cluj.

ADVERTISEMENT

Și nu sunt singurele zone cu probleme din Cluj-Napoca. O parcare de pe strada Tulcea se transformă într-un lac de fiecare dată când plouă. Locuitorii din zonă spun că au reclamat Primăriei Cluj-Napoca situația, dar instituția a pasat responsabilitatea celor de la Consiliul Județean Cluj. Aceștia însă au precizat că nu au nicio responsabilitate în acest caz.

Nici locuitorii din comuna Florești de lângă Cluj nu stau mai bine. Apa a intrat în case şi gospodării, iar oamenii se plâng că mai multe apartamente au fost inundate din cauza sistemelor ineficiente de colectare a apelor pluviale.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, în ciuda imaginilor postate pe o rețea de socializare, nimeni nu a făcut nici o sesizare la primărie întrucât proprietarul drumului este singurul care are dreptul să intervină.

ADVERTISEMENT