News

Inundații devastatoare în India: zeci de persoane ucise de fulgere sau alunecări de teren declanşate de furtuni musonice. Video

Alunecările de teren declanșate de furtunile musonice puternice din India și Bangladesh au provocat cel puțin 59 de morți. Totodată, din cauza acestor inundații, milioane de persoane sunt blocate de ape.
20.06.2022 | 11:47
Inundatii devastatoare in India zeci de persoane ucise de fulgere sau alunecari de teren declansate de furtuni musonice Video
Furtunile musonice puternice din India și Bangladesh au provocat inundații devastatoare. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Inundațiile din India și Bangladesh au generat mobilizarea generală în rândul autorităților, care încearcă să ajungă la cei afectați. Meteorologii avertizează că inundațiile vor fi și mai puternice în următoarele zile. În acest context, zeci de persoane au fost ucise de fulgere sau alunecări de teren.

Cele mai grave inundații din ultimii 18 ani

Conform BBC, oficialii guvernamentali din Bangladesh au descris inundațiile recente ca fiind cele mai grave din 2004 până în prezent. Ploile din ultima săptămână au inundat zone întinse din regiunea de nord-est a țării.

ADVERTISEMENT

Forța viiturilor a fost accentuată din cauza ploilor torențiale semnalate deasupra munților din India. În acest context, școlile au fost transformate în adăposturi improvizate.

În plus, trupele din Bangladesh au fost trimise pentru a evacua gospodăriile izolate de comunitățile învecinate. Curenții au fost atât de puternici încât apele au acoperit mai multe localități.

ADVERTISEMENT

Întregul sat a intrat sub ape vineri dimineața devreme și am rămas cu toții blocați”, a declarat Lokman, un localnic a cărui familie locuiește în satul Companiganj.

După ce am așteptat o zi întreagă pe acoperișul casei noastre, un vecin ne-a salvat cu o barcă improvizată. Mama mea a spus că nu a mai văzut asemenea inundații în toată viața ei”, a adăugat tânărul de 23 de ani despre situația catastrofică din Bangladesh.

ADVERTISEMENT

Și în India există aproape două milioane de persoane blocate

În statul Assam din India, peste 1,8 milioane de persoane au fost afectate de inundații după cinci zile de ploi torențiale. Ministrul șef al statului Assam, Himanta Biswa Sarma, a declarat că a dat transmis oficialilor din districte să ofere ”tot ajutorul și ajutorul necesar”.

Casa noastră este scufundată în apă. Nu am văzut în viața mea inundații atât de mari”, a declarat pentru BBC Husna Begum, o locuitoare a satului Udiana. Tânăra de 28 de ani locuiește de joi într-un cort șubred de plastic, alături de copiii ei.

ADVERTISEMENT

Condițiile de trai sunt foarte dure. ”Nu există apă potabilă în tabăra de aici. Fiul meu are febră, dar nu pot să-l duc la doctor”, a spus Husna Begum

La rândul său, Ronju Chaudhary, care locuiește în același sat, s-a referit la amploarea inundațiilor: ”Suntem înconjurați de apă din toate părțile. Este apă și în interiorul caselor noastre.”

Ploile din această săptămână au venit în timp ce regiunea Sylhet din Bangladesh încă își revenea după cele mai grave inundații din ultimele aproape două decenii. Au fost inundații devastatoare și la sfârșitul lunii mai. Atunci, cel puțin 10 persoane au fost ucise și alte patru milioane au fost afectate.

Avertisment sumbru al ecologiștilor

Syed Rafiqul Haque, un fost deputat, a declarat că Bangladesh riscă să se confrunte cu o criză umanitară, cu ”aproape toată centura Sylhet-Sunamganj… sub ape și milioane de oameni… blocați”.

În Bangladesh, aproximativ 3,1 milioane de persoane au fost strămutate din cauza inundațiilor recente. Oficialii guvernamentali au declarat că 200.000 de persoane au fost cazate în adăposturi improvizate pe terenuri mai înalte.

Ploile musonice sezoniere reprezintă un colac de salvare pentru fermierii din Asia de Sud, dar în același timp provoacă în fiecare an morți și distrugeri de bunuri.

În ultimii ani, atât Bangladesh, cât și India s-au confruntat cu o vreme din ce în ce mai extremă. Deși nu au stabilit o legătură între schimbările climatice și aceste evenimente meteorologice unice, ecologiștii avertizează că acestea ar putea duce la mai multe dezastre, în special în țările cu altitudini joase și dens populate.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi