News

Inundații devastatoare în Italia. Cel puțin două persoane au murit, în Palermo. Video

16.07.2020 | 09:41
Inundatii devastatoare in Italia Cel putin doua persoane au murit in Palermo Video
ADVERTISEMENT

După drama Covid-19, Italia se confruntă în aceste zile cu adevărate tragedii provocate de inundațiile devastatoare din provincia Sicilia.

Sudul țării, mai precis orașul Palermo, este cel mai lovit de căderile masive de ploi din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Din această zonă, unde cel puțin două persoane au murit, au fost publicate imagini de-a dreptul tragice, cu străzi sub ape, oameni disperați și multă durere.

Cel puțin două persoane au murit în Palermo, după inundații devastatoare

Cantitățile de precipitații căzute în Sicilia în ultimele ore au fost de-a dreptul astronomice, iar autoritățile sunt disperate.

ADVERTISEMENT

Primarul orașului Palermo, Leoluca Orlando, a afirmat că, timp de două ore, în zonă a fost înregistrată cea mai mare cantitate de precipitații din istoria localității. Cantitatea de ploaie a fost echivalentă cu ploaia dintr-un an, a declarat edilul, conform Anadolu Agency.

În doar cinci minute, o rupere de nori a paralizat o mare parte din Palermo și a lăsat mii de locuințe fără curent electric.

ADVERTISEMENT

Două persoane au murit din cauza inundațiilor

Două persoane s-au înecat după ce mașina lor s-a scufundat din cauza ploilor abundente din Palermo, Sicilia. Cei doi au încercat să se adăpostească într-un pasaj, dar drumul a fost repede blocat de inundații, prinzându-i în interior.

Alți doi copii, dintre care cel mai mic de 9 luni, au fost duși la spital cu hipotermie. Și ei au rămas blocați în interiorul unei mașini cu părinții aflați într-un pasaj subteran.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale acuză faptul că nu a existat o alertă severă a prognozelor meteo. ”Dacă s-ar fi emis o alertă roșie, procedurile obișnuite ar fi fost activate care și s-ar fi redus riscurile”, a acuzat primarul Orlando.

ADVERTISEMENT