News

Inundații devastatoare în Pakistan. Peste 500 de morți și zeci de mii de case afectate de șuvoaie

Autoritățile din Pakistan sunt în stare de alertă în urma celor mai grave inundații înregistrate în ultimele decenii, care au provocat cel puțin 549 de morți și au avariat peste 46.200 de case.
05.08.2022 | 19:26
Inundatii devastatoare in Pakistan Peste 500 de morti si zeci de mii de case afectate de suvoaie
Armata a intervenit pentru a ajuta populația afectată de inundații. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Aceste inundații au fost generate de ploile musonice anormal de abundente, conform meteorologilor. În ultima lună, din cauza șuvoaielor au murit sute de persoane, iar cele mai afectate zone au fost cele din sud-vest.

Inundații istorice în Pakistan

În prim-plan apare provincia Balochistan, recunoscută pentru sărăcia care afectează comunitățile. O agenție guvernamentală a confirmat că aici au fost cele mai mari probleme din cauza precipitațiilor.

ADVERTISEMENT

În acest context, armata a înființat tabere de ajutor și de asistență în regiunile afectate de inundații. De asemenea, soldații au ajutat familiile să iasă din zonele înconjurate de ape. În plus, cei afectați au primit alimente și medicamente.

Autoritatea Națională de Gestionare a Dezastrelor (NDMA) a fost cea care a confirmat că inundațiile au avariat peste 46.200 de case. ”Facem tot posibilul pentru a oferi asistență extinsă și reabilitarea victimelor inundațiilor”, a declarat prim-ministrul pakistanez Shehbaz Sharif în timpul unei vizite în zonele afectate.

ADVERTISEMENT

Guvernul provincial din Balochistan a declarat că are nevoie de mai multe fonduri și a făcut apel la organizațiile internaționale pentru asistență. ”Pierderile noastre sunt masive”, a declarat ministrul șef al provinciei, Abdul Qudoos Bezenjo.

Drumurile au fost distruse de ape

În fiecare district afectat de inundații au existat penurii de alimente, iar unele dintre ele au fost deconectate de restul provinciei din cauza faptului că peste 700 de kilometri de drumuri au fost distruși de ape.

ADVERTISEMENT

Bezenjo a declarat că provincia sa are nevoie de ”asistență uriașă” din partea guvernului și a agențiilor internaționale de ajutorare. Luna trecută a fost cea mai ploioasă din ultimele trei decenii, cu 133% mai multe ploi decât media ultimilor 30 de ani.

În provincia Balochistan, care se învecinează cu Iranul și Afganistanul, a fost înregistrat un volum de precipitații cu 305% mai mare decât media anuală, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că luna iunie, și în India au fost raportate inundații devastatoare, iar zeci de persoane au fost ucise de fulgere sau alunecările de teren declanşate de furtuni musonice.

 

ADVERTISEMENT
Tags: