News

Inundații în mai multe județe din țară. Pompierii au salvat oameni și animale din calea apelor. Video

23.07.2020 | 10:47
Inundatii in mai multe judete din tara Pompierii au salvat oameni si animale din calea apelor Video
ADVERTISEMENT

Ploile abundente din ultimele 24 de ore au produs din nou inundații în mai multe județe din România, în special în zona de vest a țării.

Codurile roșii de tip nowcasting emise de meteorologi s-au adeverit în zonele din Banat și Crișana, acolo unde mai multe râuri au produs viitori severe.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de intervenția promptă a celor de la ISU și IGSU pentru a salva mai multe persoane și animale din calea apelor revărsate.

România, lovită din nou de inundații. Oameni și animale, salvați de pompieri din calea apelor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că ploile abundente din ultimele 24 de ore au afectat șase județe din România, acolo unde s-au produs inundații importante.

ADVERTISEMENT

Dintr-un comunicat emis de autorități reiese faptul că, din cauza precipitaţiilor abundente înregistrate în judeţele din vestul ţării, pompierii au acţionat pentru salvarea a 11 persoane din calea viiturilor şi pentru evacuarea apei din peste 90 de gospodării.

Patru localităţi din Bihor care s-au aflat, miercuri după amiază, sub cod roşu de furtună de la ANM, au fost afectate de inundaţii. Zeci de curţi au ajuns sub ape, iar mai multe persoane au fost salvate de pompieri.

ADVERTISEMENT

”Pompierii din cadrul staţiei Ştei şi Secţiei de pompieri Beiuş au acționat pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torenţiale şi viiturilor produse în localităţile Criştioru de Jos, Sălişte de Vaşcău, Vaşcău şi Cărpinet”, a declarat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana pentru ebihoreanul.

Imagini dramatice la Cristiorul de JosFemeie salvata de furia apelor

Posted by Dumitras Horia Claudiu on Wednesday, July 22, 2020

Un comunicat transmis de ISU Crișana arată că, pe lângă persoanele salvate în Criștioru de Jos, echipajele de pompieri militari au salvat încă trei persoane (doi adulți și un copil) în Cărpinet, evacuându-le din locuințe și transportându-le în loc sigur.  Potrivit informațiilor transmise de sursa citată mai sus, au fost evacuate și 6 familii din Vașcău.

ADVERTISEMENT

Posted by Dumitras Horia Claudiu on Wednesday, July 22, 2020

Probleme au fost și în alte județe din vest

În ultimele ore s-a înregistrat un număr mare de intervenții și în județul Timiş, unde mai multe echipaje cu motopompe au acţionat în două localităţi pentru extragerea apei din 11 curţi.

Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe două drumuri naţionale (DN 76/Bihor şi DN 68A/Hunedoara) şi pe două drumuri judeţene (DJ 706/Hunedoara şi DJ 750/Alba), din cauza copacilor prăbuşiţi pe carosabil sau a aluviunilor acumulate.

“Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei.

De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora”, mai anunță IGSU.

ADVERTISEMENT
Tags: