News

Inundații în mai multe localități din țară.Ploile puternice au făcut ravagii. Ce anunță hidrologii

08.05.2019 | 09:11
Inundatii in mai multe localitati din taraPloile puternice au facut ravagii Ce anunta hidrologii

Vremea capricioasă a pus probleme serioase locuitorilor din mai multe zone ale țării. Autoritățile au făcut cu greu față inundațiilor provocate de precipitațiile abundente, iar veștile meteorologilor nu sunt tocmai bune. Codul galben va rămâne în vigoare până miercuri, la orele 23:00.

Inundațiile au făcut ravagii în mai multe județe din țară

Peste 3.900 de pompieri au sărit în ajutorul locuitorilor din 26 de județe ale țării, pentru a limita, pe cât posibil, pagubele provocate de inundații. Printre regiunile cele mai afectate de intemperiile vremii se numără Argeș, Bacău, Călărași, Neamț, Prahova, Suceava sau Vaslui. Zeci de subsoluri și 137 de gospodării au avut de suferit, 17 dintre acestea ajungând efectiv sub ape.

Din cauza precipitațiilor abundente, 2.000 de locuințe din județul Bacău au rămas fără electricitate, iar în Vaslui, câteva zeci de locuințe și gospodării au fost inundate, pe fondul depășirii cotelor de inundații pe râurile Bârlad și Gârboveta. În localitatea Dragalina, grindina de dimensiunile unui ou de porumbel a făcut ravagii.  În județul Argeș, o femeie de 70 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost luată de o viitură formată din senin.

Inundațiile au provocat pagube serioase în mare parte din țară. Sursa foto:hepta.ro
Inundațiile au provocat pagube serioase în mare parte din țară. Sursa foto:hepta.ro

Anunțul hidrologilor

În cursul zilei de ieri a fost emis un cod roșu pentru județele Ialomița și Călărași, în care practic prognoza a fost vânt puternic cu aspect de tornadă, însă din fericire nu au fost înregistrate efecte în urma acestor fenomene. La nivelul celor două județe nu a fost înregistrat niciun apel la numărul 112 și nu a fost solicitată intervenția pompierilor militari” , a anunțat Maior Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Siuații de Urgență.

Totodată, meteorologii avertizează că ploile abundente vor continua, în cea mai mare parte a țării, cu intensificări ale vântului ce ar putea favoriza producerea unor fenomene extreme, astfel că nu este exclus să avem parte de furtuni, în următoarea perioadă. Temperaturile vor reveni însă la normal, în ultima parte a lunii mai.