News

Inundații în Mamaia Nord. Ploile torențiale au afectat gospodăriile din Giurgiu şi Teleorman

Ploile torențiale de joi au provocat inundații în Giurgiu şi Teleorman, județele în care apa a intrat în mai multe gospodării. De asemenea, și stațiunea Mamaia Nord a fost inundată.
07.07.2022 | 23:48
Inundatii in Mamaia Nord Ploile torentiale au afectat gospodariile din Giurgiu si Teleorman
Stațiunea Mamaia Nord a fost inundată. Foto: captură Reporter Neptun TV
ADVERTISEMENT

Conform imaginilor difuzate de Reporter Neptun TV, mai multe străzi din stațiunea Mamaia Nord au fost inundate din cauza ploilor torențiale. Inclusiv zona de lângă plajă a fost inundată.

Inundațiile au pus probleme turiștilor din stațiunea Mamaia Nord

În cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc, mașinile au circulat cu greutate, iar canalizarea a cedat în multe zone din Mamaia Nord. Situația a fost mult mai dramatică în județele Giurgiu şi Teleorman.

ADVERTISEMENT

Aici, șuvoaiele au intrat în casele oamenilor și au provocat multe pagube materiale. Spre exemplu, la Bolintin Vale (județul Giurgiu) a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate apa din şase gospodării.

În patru dintre acestea, apa a intrat în interiorul locuinţei. Și la Bolintin Deal a fost rupere de nori, dar apa n-a ajuns în casele oamenilor, ci doar în curţile acestora.

ADVERTISEMENT

“ISU Giurgiu a fost solicitat în urmă cu puţin timp să intervină pentru evacuarea apei din case şi din curţi în două localităţi din judeţul Giurgiu.

Astfel, în Bolintin Vale pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din şase gospodării, în patru dintre acestea apa intrând şi în locuinţe, în prezent pompierii mai acţionează în două gospodării din localitate, iar în localitatea Bolintin Deal pompierii au acţionat pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, fără ca locuinţa să fie afectată“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

ADVERTISEMENT

A fost rupere de nori în județul Giurgiu

Sursa citată a completat că 13 localităţi din judeţul Giurgiu au fost joi dimineaţă sub cod roşu de ploi torenţiale. Judeţul Giurgiu se află sub atenţionare de cod portocaliu de ploi, vijelii şi descărcări electrice. În acest județ este valabil și un cod galben de viituri rapide cu posibile inundaţii locale pe râul Neajlov.teleo

Amintim că joi, reprezentanții Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis atenţionări cod galben de inundaţii pe râurile mici din judeţele Vâlcea, Argeş, Olt, Buzău şi Brăila.

ADVERTISEMENT

Atenționările sunt valabile până la miezul nopții. Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Olt.

Aceleași fenomene pot apărea pe râurile mici din bazinul hidrografic Buzău, dar și pe râurile din bazinele hidrografice Vedea şi Argeş.

ADVERTISEMENT