Bilanţul morţilor în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Nepal a crescut la 47

Camelia Arsene   
în Hotnews
13/08/2017, 16:12
Bilanţul morţilor în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Nepal a crescut la 47

Situaţie dramatică în Nepal după ce precipitaţiile abundente din ultimele zile au provocat viituri şi alunecări de teren în câmpiile sudice şi dealurile estice. Autorităţile din Nepal au revizuit duminică după-amiază bilanuţul morţilor, care a ajuns la 47.

Mai mult, daune însemnate în sute de oraşe şi sate din Nepal au fost înregistrate în urma alunecărilor de teren. Ministrul de Interne a anunţat că sunt peste 20 de persoane rănite şi alte câteva mii şi-au pierdut locuinţele în urma ploilor aduse de musonul din Oceanul Indian.

Ministrul a anunţat că alte 36 de persoane sunt dispărute, iar Kathmandu a cerut autorităţilor indiene să deschidă barajele de pe două râuri, tocmai pentru a permite evacuarea apei în India. Aproximativ 8.000 de poliţişti şi soldaţi au fost trimişi în zonele afectate de inundaţiile din Nepal pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Meteorologii au anunţat că se aşteaptă ca ploile abundente să continue duminică în regiunile centrale şi vestice. Ploile musonice durează din iunie şi până în septembrie. Mai mult, autorităţile locale au deschis adăposturi temporare pentru sinistraţi în şcoli şi instituţii publice.

Sursă: news.ro.

Închide ×