News

Inundații în stațiunile de pe Valea Prahovei. Un copac căzut la Sinaia îngreunează circulația pe DN1

Mai multe localități de pe Valea Prahovei au fost afectate de creșterea nivelului apelor, iar intensificarea vântului a provocat căderea mai multor copaci.
12.12.2021 | 11:42
Inundatii in statiunile de pe Valea Prahovei Un copac cazut la Sinaia ingreuneaza circulatia pe DN1
ADVERTISEMENT

Pompierii au intervenit, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, pentru evacuarea apei din câteva locuințe aflate pe Valea Prahovei.

De asemenea, a fost nevoie de îndepărtarea unor copaci și stâlpi de electricitate care au fost doborâți de vântul care a bătut cu putere, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

În contextul fenomenelor meteorologice anunțate pentru această zi, pompierii se așteaptă la noi solicitări similare.

Copaci căzuți și locuințe inundate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a anunțat că s-a intervenit pentru evacuarea apei din trei locuinţe la Buşteni, Azuga şi Breaza şi dintr-o anexă gospodărească inundată la Comarnic.

ADVERTISEMENT

La Ploiești doi stâlpi de electricitate au căzut, iar un panou publicitar a fost îndepărtat întrucât periclita siguranța trecătorilor.

Patru copaci căzuți pe carosabil la Sinaia, Ploiești, Proviţa şi Câmpina au trebuit îndepărtați și ei. În momentul de față, pompierii acționează pentru îndepărtarea unui pom căzut pe DN 1, la km 119, în Sinaia.

ADVERTISEMENT

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române precizează că în zonă se circulă pe un singur sens al drumului până la finalizarea operațiunii.

De asemenea, pompierii acționează pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă din Azuga, dintr-un beci la Sinaia, precum şi dintr-o casă şi o anexă la Valea Doftanei.

ADVERTISEMENT

Vânt puternic în șase județe

Este de așteptat ca serviciile pompierilor să fie necesare pe tot parcursul zilei în condițiile în care, în momentul de față, sunt valabile avertizări de cod galben de vânt în șase județe.

Prima avertizare de tip nowcasting emisă de Administrația Națională de Meteorologie vizează zonele joase din județele Arad și Timiș, unde vântul ar putea atinge  viteze de 55-65 km/h, până în jurul orei 16.00.

Viteze similare va atinge vântul în mai multe localități din județul Mureș, însă avertizarea este valabilă doar până la ora 13.00.

Un  alt cod galben de vânt vizează zonele de peste 1.800 de metri altitudine din județele Argeș, Dâmbovița și Prahova unde ninge viscolit, iar vântul atinge chiar și 100 km/h.

ADVERTISEMENT
Tags: