News

Inundații masive în Constanța. Ce s-a întâmplat cu 4 turiști aflați pe o plajă din Tuzla

Inundații masive în Constanța. Gospodării afectate, maşini avariate.
29.05.2021 | 16:42
Inundatii masive in Constanta Ce sa intamplat cu 4 turisti aflati pe o plaja din Tuzla
ADVERTISEMENT

Inundațiile continuă să facă prăpăd în România. Finalul lunii mai a adus o vreme devastatoare în multe regiuni din România.

Sâmbătă dimineață, mai multe probleme au fost semnalate în județul Constanța. Treisprezece gospodării au fost inundate, patru maşini avariate şi patru turişti salvaţi de pe plajă, în urma inundaţiilor produse în localitatea Tuzla, scrie News.ro.

ADVERTISEMENT

Pompierii au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 4.00, în urma inundaţiilor produse în Tuzla, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea,

Inundații masive în Constanța. Gospodării afectate, maşini avariate. Patru turiști au fost salvați de pe o plajă

Doi adulţi şi doi copii au salvați de pe plaja din Tuzla. Aceştia erau turişti şi se aflau cu cortul pe plajă, conform Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Probleme grave au fost semnalate pe tot parcursul ultimele ore. În Tuzla au intervenit o autospecială cu motopompă de la Detaşamentul Fripis Constanţa, o autospecială cu motopompă transportabilă de la Detaşamentul Port, două autospeciale de la staţia Tuzla, un SMURD, o motopompă de la staţia Tuzla, o descarcerare de la secţia Mangalia.

13 gospodării au fost inundate, iar patru maşini au fost avariate, după ce s-a surpat un podeţ.

Probleme continuă și la această oră, iar vremea se anunță urâtă în zilele următoare.

Hidrologii anunţă că, până sâmbătă după-amiază, sunt posibile inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri pe râurile din bazinele Biruinţa, Valea Urlichioaia şi în zona de litoral a localităţilor Tuzla şi Eforie, din judeţul Constanţa.

ADVERTISEMENT

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu privind fenomene imediate, valabilă până sâmbătă, la ora 14.00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Biruinţa, Valea Urlichioaia şi zona de litoral aferentă UAT-urilor Tuzla şi Eforie, judeţul Constanţa.

ADVERTISEMENT

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în zona de litoral aferentă UAT-urilor Tuzla şi Eforie”, a transmis INHGA, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags: