News

Inundații pe Valea Oltului. Pericol pentru localnici. Autoritățile au avertizat populația prin Ro Alert

05.01.2021 | 12:24
Inundatii pe Valea Oltului Pericol pentru localnici Autoritatile au avertizat populatia prin Ro Alert
ADVERTISEMENT

Sunt inundații masive pe Valea Oltului, iar autoritățile au avertizat localnicii prin sistemul Ro Alert să nu traverseze poduri sau să se expună în zone periculoase.

Începutul lui 2021 a venit cu temperaturi neobișnuit de mari, dar și cu ploi torențiale care au afectat mai multe zone din țară.

ADVERTISEMENT

Din cauza aluviunilor aduse pe carosabil, circulația rutieră de pe Valea Oltului a fost afectată. Un afluent al râului Lotru, Șindrila, a ieșit din matcă și a inundat DN7, la intrarea în orașul Brezoi. Traficul rutier este blocat, apa măsoară o jumătate de metru și a inundat peste 50 de gospodării, potrivit Libertatea.

Ploile abundente au provocat inundații pe Valea Oltului. Localnicii au fost avertizați prin Ro Alert


Probleme mari sunt și pe pârâul Vasilatru, alt afluent al Lotrului, care traversează o zonă joasă, locuită. O bază sportivă este sub ape, iar mai multe căi de acces sunt acoperite de aluviuni. Pe râul Lotru există un cod roșu de inundații.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au avertizat populația prin Ro Alert să nu traverseze poduri sau să se expună în locuri riscante.


Se fac deversări permanente din lacurile de acumulare de pe râul Olt, iar sirenele de atenționare sunt activate, pentru ca oamenii să știe că există un pericol iminent, conform Europafm.

ADVERTISEMENT

Circulația feroviară este și ea afectată de ploile torențiale. Un tren a deraiat. 

În noaptea de luni spre marți, un tren care circula pe ruta Râmnicu Vâlcea-Călimănești-Sibiu a deraiat. Nu s-au înregistrat victime. Din această cauză, traficul este întrerupt pe ambele fire de circulație, între Călimănești și Cozia. În total, cinci trenuri sunt afectate.

CFR asigură transferul pe distanța Călimănești-Lotru și retur cu mijloace auto pentru trenurile aflate în circulație. Pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate vor primi contravaloarea biletelor, a anunțat CFR Călători.

ADVERTISEMENT