News

Inundațiile au făcut dezastru în țară. Cel puțin doi copii au murit, iar 55 de localități au fost măturate de ape. VIDEO

01.06.2019 | 15:55
Inundatiile au facut dezastru in tara Cel putin doi copii au murit iar 55 de localitati au fost maturate de ape VIDEO
ADVERTISEMENT

Vremea rea a făcut ravagii în România. Inundațiile au provocat drame de neimaginat. Mai mulți copii au murit, iar peste 50 de localități au fost măturate în ultimele 24 de ore. Unul din cele mai afectate județe în urma ploilor devastatoare a fost Prahova, unde ieri a fost oprit chiar și traficul feroviar în zona Valea Călugărească, pentru că șinele erau acoperite de ape.

Inundații în România: 2 copii morți, 55 de localități devastate de viitură

55 de localități au fost afectate de inundații, în urma ploilor abundente care au avut loc în România în ultimele ore. Premierul Viorica Dăncilă a cerut un raport Ministerului de Interne, după ce trei copii au murit în inundații, în localitatea Sângeru din județul Prahova. Tragedia a fost marcată astăzi de președintele României, Klaus Iohannis, care este profund trist pentru ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Județul Prahova a fost de departe unul din cele mai afectate de codurile galben și portocaliu de tip now-casting, iar în anumite zone din țară a fost declanșat și un cod roșu de furtuni puternice cu aspect tornadic. Peste 100 de persoane au fost evacuate din locuințele lor în ultimele ore, iar aproximativ 76 de locuințe și 132 de gospodării au fost afectate de inundațiile și viiturile produse în localitățile prahovene.

Ce transmite Ministerul de Interne

Județul Prahova nu este singurul afectat de vremea rea. Și în județul Ialomița apele s-au revărsat vineri seara, iar în cursul nopții a continuat să plouă abundent. La această oră, intervențiile sunt în forță, spun autoritățile, în 10 județe din țară. „Cinci persoane, o mamă şi patru copii, au fost surprinse de o viitură.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost salvată, un copil a fost găsit decedat seara trecută, iar în această dimineaţă a fost găsit al doilea minor, de asemenea decedat. Ceilalţi doi copii sunt căutaţi în continuare de echipe formate din pompieri, poliţişti şi jandarmi. De asemenea, 37 de persoane au fost salvate de angajaţii MAI, iar alte 100 s-au autoevacuat”, transmite Ministerul de Interne printr-un comunicat de presă.

 

 

Tags: