News

Inundaţiile au făcut prăpăd în Alba: zeci de oameni evacuaţi, drumuri blocate de ape. Imagini apocaliptice

Inundațiile au făcut prăpăd în județul Aba, unde zeci de oameni au fost evacuați. Drumurile au fost blocate de ape.
19.07.2021 | 19:12
Inundatiile au facut prapad in Alba zeci de oameni evacuati drumuri blocate de ape Imagini apocaliptice
ADVERTISEMENT

Județul Alba a fost afectat de inundațiile de luni, 19 iulie, în urma ploilor torențiale care au făcut prăpăd. Zeci de oameni au fost evacuați din locuințele lor, iar drumurile au fost blocate de apă.

Pe DN 74 a căzut un copac pe carosabil, traficul fiind afectat și în acea zonă. De asemenea, o femeie și doi copii au fost evacuați de urgență din casa lor, în comuna Păstești, după ce nivelul apei a ajuns la aproape un metru, scrie news.ro.

ADVERTISEMENT

Inundaţiile au făcut prăpăd în Alba: zeci de oameni evacuaţi, drumuri blocate de ape. Imagini apocaliptice

Ploile torențiale de luni au provocat inundații în comuna Bistra din județul Alba. Din cauza apei de pe carosabil, traficul este blocat pe DN 75. Apa are în jur de 50 – 60 de centimetri.

Pe DN 74, traficul a fost afectat pe Dealul Mare, din cauza unui copac căzut pe drum. Una dintre benzi a fost eliberată, între timp.

ADVERTISEMENT
Inundații în județul Alba
Inundații în județul Alba. Sursa foto: ISU Alba

În localitatea Păstești, pompierii au evacuat o familie dintr-o locuință în care apa a atins nivelul de aproximativ un metru, după cum au anunțat reprezentanții ISU Alba. Au fost evacuați de urgență o femeie și doi copii, fată și băiat, dar și doi câini.

Zonele Cîmpeni, Bistra, Roşia Montană şi Lupşa au fost sub avertizare Cod Roşu de ploi torenţiale, vijelie, grindină și descărcări electrice, până la ora 16.00. Locuitorii au fost atenționați printr-un mesaj RO-Alert.

Personalul de la Inspectoratul Județean de Urgență Alba, chiar și cel care nu se afla pe tură, a fost alertat pentru a se deplasa în zonele afectate de ploile torențiale.

De asemenea, personalul aflat în zona Sohodol pentru intervenţiile de înlăturare a efectelor negative a fost redirecţionat spre localităție posibil afectate de furtuni.

Inundații în județul Alba
Inundații în județul Alba. Sursa foto: ISU Alba

În zonele afectate au fost mobilizați pompieri,  jandarmi, poliţiştii, militari ai MApN, dar și autorități locale.

Polițiștii din Roşia Montană şi Abrud, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Roşia Montană, au acționat pentru evacuare cetățenilor din localitatea Dăroaia.

Evacuarea a fost făcută preventiv din cauza precipitațiilor abundente, după cum a precizat Poliția Județeană Alba.

„Azi au fost evacuate 50 de persoane”, arată sursa citată anterior.