News

Învățătoare condamnată la închisoare după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen, în sala de clasă

19.02.2021 | 23:21
Invatatoare condamnata la inchisoare dupa ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen in sala de clasa
Profesoară condamnată la închisoare după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen, în sala de clasă Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

O învățătoare a fost condamnată la închisoare după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen. Totul s-a întâmplat în sala de clasă, iar copiii aveau șase ani la vremea respectivă.

Femeia a primit un an și opt luni de închisoare cu suspendare. Autoritățile au constatat că aceasta are probleme psihice și discernămând diminuat, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, inițial, fusese declarată aptă din punct de vedere medical și psihologic pentru exercitarea profesiei. Cu puțin timp înainte de acest incident, învățătoarea obținuse postul de suplinitor la școala respectivă. Trecuse de examen cu nota șapte.

Învățătoare condamnată la închisoare după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen, în sala de clasă

Incidentul s-a petrecut în luna septembrie a anului 2019, la scoala din localitatea Santău, județul Satu Mare. Femeia se angajase în instituția de învățământ cu doar trei zile înainte de această întâmplare. Totuși, ea avea o experiență totală în sistem de 13 ani.

ADVERTISEMENT

Învățătoarea avea 43 de ani și preda la clasa zero. Erau 13 copii prezenți în încăpere la momentul întâmplării respective. La un punct, unul dintre cei mici s-a ridicat și a vrut să iasă în curte, la joacă.

Femeia nu i-a permis acest lucru. În acel moment, un alt elev a intervenit, iar cadrul didactic a reacționat folosit spray-ul lacrimogen, pulverizând spre cei mici. Atât conducerea școlii, cât și inspectortul județean au reacționat.

ADVERTISEMENT

„Sigur că am întrebat-o: doamnă, ce aţi făcut? Am dat cu spray? Dar care a fost motivul? Pentru că au fost neastâmpăraţi”, a povestit, la momentul respectiv, directotul instituției, Ciprian Balog, potrivit Antena 3.

Bărbatul a fost și cel care a sunat la Poliție pentru a raporta incidentul. Femeia a fost arestată pereventiv, pentru 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Conducerea Inspectoratului Școlar din Satu Mare a deschis o anchetă imediat după acest incident s-a produs. De asemenea, au anunțat că, indiferent de rezultatul acesteia, contractul de muncă al cadrului didactic va fi desfăcut.

Se pare că învățătoarea a declarat că a fost agresată și s-a simțit amenințată de cei doi copii de șase ani, iar spray-ul lacrimogen a fost folosit în proprie apărare. În urma acestui eveniment, doi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT
Tags: