News

Învățătoare de la o școală din București, înregistrată când își umilește și jignește elevii: “Analfabetă! Ești varză! Du-te de aici să nu te mai văd”

O învățătoare de la o școală din București este acuzată că își umilește și jignește elevii. Cadrul didactic a fost înregistrat de un părinte când are un limbaj revoltător.
28.09.2022 | 10:37
Invatatoare de la o scoala din Bucuresti inregistrata cand isi umileste si jigneste elevii Analfabeta Esti varza Dute de aici sa nu te mai vad
Învățătoare de la o școală din București, acuzată că-și umilește elevii la ore: ”Analfabetă! Cum ai ajuns în clasa IV-a?” Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

O învățătoare de la Școala Gimnazială nr. 79, una dintre cele mai bune din Capitală, este acuzată că își umilește și jignește elevii.

Învățătoare de la o școală din București, acuzată că-și umilește elevii la ore: ”Analfabetă! Cum ai ajuns în clasa treia”

Mama unui copil înscris la această unitate de învățământ este cea care aduce aceste acuzații grave. În ultima perioadă, aceasta a adunat și înregistrări audio care să-i susțină afirmațiile.

ADVERTISEMENT

În aceste materiale, se aude cum învățătoarea îi numește ”analfabeți” sau ”mincinoși” pe cei mici.

Iată cum se adresează învățătoarea elevilor săi, la ora de limba și literatura română, când verifică temele acestora.

ADVERTISEMENT

O elevă citește cerința cu voce tare, apoi dă răspunsul.

  • ”De ce l-a trezit mama pe Nică mai devreme?
  • Mama l-a trezit pe Nică mai devreme ca să-i spună câtă treabă are”
  • Ca să-i spună ‘am multă treabă, culcă-te la loc’?! Așa ai înțeles tu?! Ia dă încoace caietul!”
  • Apoi, cu voce agresivă: ”’La trezit’?! Așa se scrie? Și așa mi-ai spus?! Cum mi-ai citit mie răspunsul!? Că am auzit că te bâlbâiai… cum trebuia să-mi răspunzi? (…) Ia uite, și ‘la rugat’, fetițooo! Ești clasa a IV-a, analfabetă, scrii ‘l-a rugat, l-a chemat’ fără cratimă?! (…) Nu ți-e rușine? Cum ai ajuns, fato, în clasa a treia? Măi fetiță, măi! (…) Vai, vai, vai”.

După ce găsește și mai multe greșeli în caietul elevei, învățătoarea țipă și mai tare și decide să-i dea ”Insuficient” la temă. Fetița începe să plângă.

ADVERTISEMENT

”Ia-ți caietul, ești varză! Pune mâna și învață ortograme. Și pune mâna și fă-ți temele cu seriozitate, nu în bătaie de joc! Du-te de aici, să nu te mai văd!”, mai spune învățătoarea, într-o înregistrare prezentată de site-ul Libertatea.ro.

”Copilul meu nu vrea să mai meargă la școală. Din punct de vedere psihologic, este un abuz. S-a întâmplat inclusiv să-i lovească pe copii cu cartea în cap”, spune, pentru sursa citată, mama unuia dintre elevi, singura care a și reclamat comportamentul cadrului didactic.

ADVERTISEMENT

Reacția conducerii școli: ”Are un timbru mai impunător”. Și ceilalți părinți o apără pe învățătoare

Directoarea școlii din Capitală o scuză pe învățătoare pentru presupusele jigniri și spune că are doar ”un timbru impunător”.

”Noi, profesorii, avem câte 33-34 de copii la clasă, sigur că mai avem tendința să vorbim tare ca să fim auziți. Avem această deformație profesională.

Doamna învățătoare are un timbru ridicat al vocii și noi știm asta. Ceilalți părinți au zis și ei că știu de timbrul impunător și că nu-i deranjează”, a declarat directoarea școlii.

Interesant este faptul că și ceilalți părinți o apără pe învățătoare. Președinta comitetului de părinți a depus la secretariat o declarație prin care mai mulți părinți au dat cu subsemnatul că nu au nimic să-i reproșeze învățătoarei, susține directoarea.

”Niciunul dintre părinți nu este de acord cu ceea ce spune această doamnă. Există chiar și un document depus din partea celorlalți părinți, un punct de vedere de susținere. Noi încercăm să gestionăm cu înțelepciune această situație”.

În replică, mama care a reclamat comportamentul învățătoarei spune că nu este susținută de ceilalți părinți fiindcă le este teamă de consecințele asupra copiilor lor.

Se întâmplă un lucru bizar, s-au coalizat împotriva mea, din teama că vor avea copiii de suferit”, spune femeia, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: