Life

Invazie de furnici zburătoare în Anglia. Insectele, detectate de hărțile meteo interactive – Video

14.07.2020 | 15:50
Invazie de furnici zburatoare in Anglia Insectele detectate de hartile meteo interactive  Video
Invazie de furnici zburătoare în sudul Angliei. Foto: Twitter. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

O invazie de furnici a cuprins sudul Angliei, iar roiul de insecte zburătoare a fost surprins de radarele meteorologice.

Invazie de furnici zburătoare în sudul Angliei

Cei care au văzut brusc miile de furnici zburătoare s-au speriat, fenomenul devenind unul curios chiar și pentru specialiști.

ADVERTISEMENT

Pe Twitter au apărut o serie de imagini cu insectele care au întunecat orizontul, iar oamenii au scris extrem de panicați ca și cum ar fi venit sfârșitul lumii.

Insectele și-au făcut de cap la finalul săptămânii trecute. O persoană a scris pe Twitter următoarele, legat de această ”invazie”: „Azi am aflat că Regatul Unit are o zi a furnicilor zburătoare”.

ADVERTISEMENT

An de an pe timpul verii, englezii au parte de acest fenomen spectaculos, care pe mulți îi sperie, căci furnicile zburătoare pot înțepa oamenii, iar unele dintre ele ar putea fi purtătoare de virusuri sau bacterii.

Și în România aceste insecte zburătoare își fac apariția în special în luna iulie, perioadă în care reginele sunt însoțite de mai mulți masculi pentru a crea noi colonii.

ADVERTISEMENT

Ce indică apariția acestor insecte și cum poți să le ții la distanță

Furnicile zburătoare apar, de obicei, în locurile umede, dar calde, ori acolo unde există alimente pe cale să se strice ori resturi de produse alimentare deja putrezite.

Așadar, singurul mod în care vă puteți feri locuința de aceste insecte sâcâitoare este menținerea unei curățenii permanente în spațiul în care locuiți.

ADVERTISEMENT

Pentru îndepărtarea lor, puteți folosi produsele clasice care alungă țânțarii și muștele, de la spray-uri până la pastile, dar și borax-ul.

Pe lângă soluțiile enumerate mai sus, puteți folosi și alte metode prin care să țineți departe aceste insecte. Frunzele de busuioc ținute în locuri în care se strâng de obicei furnicile nu vor fi pe placul lor, deci veți putea scăpa astfel de ele mai rapid.

De asemenea, poți să storci o lămâie în anumite colțuri din casă (locurile pe unde pătrund furnicile) pentru a ține zburătoarele la distanță.

ADVERTISEMENT
Tags: