Sporturi

Invazie de românce la Roland Garros. Câte jucătoare avem pe tabloul principal de la Paris

16.04.2021 | 10:04
Invazie de romance la Roland Garros Cate jucatoare avem pe tabloul principal de la Paris
ADVERTISEMENT

Al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, se va derula în perioada 30 mai – 13 iunie, iar organizatorii au anunțat numele jucătorilor și jucătoarelor de pe tabloul principal.

România are patru reprezentante care vor intra în competiție direct în turul întâi, alte două jucătoare fiind aproape de a fi acceptate pe tabloul principal, în cazul în care vor surveni retrageri ale altor jucătoare mai bine cotate.

ADVERTISEMENT

Turneul preferat al Simonei Halep, pe care l-a câștigat în 2018, a fost în pericol să nu se mai dispute din cauza pandemiei de COVID-19. Însă, organizatorii au revenit asupra deciziei și au anunțat că acesta se va desfășura cu o săptămână mai târziu decât fusese programat inițial.

Care sunt jucătoarele de pe tabloul principal

Grație pozițiilor din clasamentul WTA, Simona Halep (numărul 3 mondial), Patricia Ţig (locul 63 WTA), Sorana Cîrstea ( 67 WTA) şi Irina Begu (74 WTA) sunt jucătoarele care vor intra în primul tur al competiției.

ADVERTISEMENT

Celor patru li s-ar putea adăuga Ana Bogdan, locul 102 în clasamentul mondial, în calitate de primă rezervă, și Mihaela Buzărnescu (137 WTA, rezervă numărul 5).

Organizatorii au amânat startul competiției sperând ca arenele pe care se vor disputa meciurile să poată găzdui și spectatori, chiar dacă într-un număr restrâns.

ADVERTISEMENT

Simona Halep le dă în continuare emoții fanilor și organizatorilor

Simona Halep, a treia favorită a evenimentului de la Paris, a declarat în repetate rânduri că turneul ei favorit este cel de la Roland Garros, zgura fiind suprafața pe care de asemenea se simte cel mai bine.

Ba mai mult, Simona și-ar dori să își încheie cariera la Roland Garros peste trei-patru ani, cu un ultim meci la Paris, unde a câștigat primul turneu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Însă, problemele medicale îi dau în continuare bătăi de cap Simonei. Acesta a anunțat recent că nu va participa nici la turneul de la turneul de la Stuttgart, motivând că nu este pregătită fizic după ce și-a reluat antrenamentele doar de câteva zile. Ulterior a revenit asupra deciziei și va juca în Germania. Simona risca să fie amendată de WTA din cauza numeroaselor retrageri de la turneele din circuitul mondial, din acest an.

Numărul 3 mondial a renunțat în acest an să mai evolueze la Doha și Dubai, iar la Miami a fost obligată să abandoneze în turul 3. Tot din cauza lipsei de formă și a problemelor medicale Simona Halep a renunțat să joace și în întâlnirea din Billie Jean King Cup de la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT