News

Invazie de şerpi într-o localitate din Prahova. Jandarmii au intervenit de urgenţă

17.05.2021 | 14:47
Invazie de serpi intro localitate din Prahova Jandarmii au intervenit de urgenta
Invazie de şerpi într-o localitate din Prahova. Jandarmii au intervenit de urgenţă Sursa foto: Jandarmeria Constanța
ADVERTISEMENT

Invazie de şerpi într-o localitate din Prahova. Jandarmii au intervenit de urgenţă pentru îndepărtarea reptilelor.

În ultima vreme, numărul solicitărilor asemănătoare au crescut. Cazuri similare au avut loc în Constanța și Dolj.

ADVERTISEMENT

Jandarmii avertizează că șerpi ies din hibernare în această perioadă. Din acest motiv, aceștia pot să apară în locuri unde nu o fac de obicei.

Invazie de şerpi într-o localitate din Prahova. Jandarmii au intervenit de urgenţă

Jandarmii din Prahova au fost chemați de locuitorii a două localități din județ. Oamenii au semnalat prezența unor șerpi în apropierea caselor.

ADVERTISEMENT

„Jandarmii prahoveni au intervenit pentru îndepărtarea unor șerpi din apropierea locuințelor. După o lungă perioadă de hibernare șerpii ies la soare şi sunt tot mai prezenți în locuri în care nu îşi fac de obicei veacul,” a scris pe Facebook Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova.

La sfârșitul săptămânii trecute, oamenii legii s-au confrutat cu două astfel de cazuri. Ei au foste nevoiți să intervină în Ploieşti şi în satul Poseştii Pământeni. Reptilele au fost îndepărtate și eliberate ulterior în zone împădurite.

ADVERTISEMENT

„Vă sfătuim să aveți grijă atunci când alegeți locurile pentru picnic, plimbare sau alergare în natură deoarece în această perioadă şerpii sunt imprevizibili și agresivi, iar în cazul unei muşcături victimele trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la o unitate spitalicească pentru îngrijiri și tratament,” au transmis reprezentații Jandarmeriei Prahova.

Jandarmii, chemați să îndepărteze serpii și la Constanța și Dolj

Recent, cu situații asemătătoare s-au confruntat și jandarmii din Constanța și Dolj. În primul caz, s-a semnalat la 112 prezența unei astfel de reptile lângă un bloc.

ADVERTISEMENT

„Speriat de prezența unui șarpe ajuns întâmplător lângă un bloc situat pe bulevardul Ferdinand, unul dintre locatari a sunat în cursul acestei dimineţi, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la fața locului și a preluat intrusul, acesta fiind eliberat ulterior într-o zonă cu vegetație de la marginea orașului,” au transmis reprezentanții instituției.

Aceștia le-au recomandat oamenilor să nu se apropie de serpi și să nu îi omoare. Jandarmii au precizat că oamenii trebuie să anunțe cât mai rapid autoritățile abilitate.

În schimb, un eveniment mai puțin obișnuit s-a petrecut într-o locuință din Dolj, la sfârșitul lunii aprilie. Jandarmii au găsit nu mai puțin de șapte serpi sub podeaua unei camere.

„În urma unui apel prin S.N.U.A.U. 112, un echipaj de jandarmerie a fost direcționat astăzi, în jurul prânzului, în localitatea Ghindeni pentru a îndepărta mai mulți șerpi dintr-o gospodărie. Ajunși la adresa indicată, jandarmii au găsit, într-una din camere, sub podea, nu mai puțin de șapte șerpi cu lungimea cuprinsă între 50 cm și 2 m lungime pe care i-au eliberat în mediul natural. În astfel de situații, vă recomandăm să nu vă apropiați de reptile și să solicitați sprijinul prin S.N.U.A.U. 112”, au transmis aceștia.

ADVERTISEMENT