Invazie de şobolani în Cartierul Drumul Taberei, din cauza lucrărilor la metrou

Locuitorii din cartierul Drumul Taberei se confruntă cu o nouă problemă, în afara prafului, a mizeriei şi a zgomotului de pe şantierul magistralei 5 de metrou. Oamenii spun că, în urma...
11.08.2015 | 13:40
Invazie de sobolani in Cartierul Drumul Taberei din cauza lucrarilor la metrou
ADVERTISEMENT

Locuitorii din cartierul Drumul Taberei se confruntă cu o nouă problemă, în afara prafului, a mizeriei şi a zgomotului de pe şantierul magistralei 5 de metrou. Oamenii spun că, în urma demarării lucrărilor în subteran, pentru construcţia noii linii de metrou, şobolanii au “migrat” spre subsolurile blocurilor din zonă, astfel că imobilele de pe traseul magistralei 5 de metrou sunt acum pline de rozătoare.

Disperaţi că nu a fost luată nicio măsură de către autorităţi, locuitorii din Drumul Taberei au cerut ajutorul Fundaţiei “Din Suflet, Pentru Suflet”, condusă de Ştefan Florescu, care le-a acordat deja sprijin de specialitate.

ADVERTISEMENT

Cîtă CRUZIME! Şi-a îngropat cîinele de viu! Ce s-a întîmplat cu animalul

“În ultima perioadă, foarte mulţi locuitori ai cartierului Drumul Taberei – zona în care se execută lucrările la Magistrala 5 de metrou, s-au adresat Fundaţiei Din Suflet, Pentru Suflet, solicitând sprijinul în vederea soluţionării situaţiilor neplăcute cu care se confruntă de aproximativ 4 ani de zile. Oamenii sunt exasperaţi de ritmul de melc în care sunt executate lucrările, de termenele de finalizare avansate şi reavansate, de perioadele în care şantierul a fost efectiv închis şi nu mai cred în promisiunile avansate de constructor, referitor la inaugurarea acestui tronson. S-au săturat de praful pe care sunt nevoiţi să îl respire de ani de zile, de faptul că au fost distruse spaţiile verzi, că nu au unde să-şi parcheze maşinile, că săpăturile efectuate au determinat popularea subsolurilor de bloc cu şobolanii care au părăsit vechile galerii, refugiindu-se din calea utilajelor”, susţine Ştefan Florescu pe pagina personală de Facebook, după o întâlnire avută cu locuitorii din zona şantierului magistralei 5 de metrou, scrie B365.ro.

Culisele divorţului Antoniei. Cîţi bani trebuie să plătească pentru a fi iar liberă

Traficul în Drumul Taberei a devenit unul de coşmar din cauza lucrărilor la metrou, iar ridicarea restricţiilor de trafic a tot întârziat, deşi ar fi trebuit să se producă din toamna anului trecut. Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon ar urma să fie gata gata la sfârşitul anului viitor, conform ultimelor declaraţii ale şefilor Metrorex.

ADVERTISEMENT

LOVITURĂ pentru toţi ROM NII CARE AU FACEBOOK! DECIZIA lui Klaus IOHANNIS e DEFINITIVĂ şi se aplică imediat! 

Conform sursei citate, locatarii din zonă au cerut administraţiei locale să intervină pentru deratizare, însă nu au primit niciun răspuns în acest sens.

“Oamenii au solicitat sprijinul Primăriei Sectorului 6, care să realizeze o solicitare generală către Municipalitate, pentru ca prin intermediul societăţii 3 D să fie efectuată deratizarea subsolurilor de bloc, însă demersul lor nu s-a soldat cu vreun răspuns măcar, ce să mai discutăm despre rezolvarea în teren a situaţiei”, a completat Florescu care a anunţat că juriştii fundaţiei pe care o conduce vor acorda sprijinul necesar locuitorilor din zonă pentru întocmirea unor petiţii la adresa factorilor implicaţi, respectiv Ministerul Transporturilor, Primăria Municipiului Bucureşti, Metrorex şi Primăria Sectorului 6, solicitând urgentarea finalizării lucrărilor la acest obiectiv cu o imensă importanţă în defluidizarea traficului rutier în cartierul Drumul Taberei.

ADVERTISEMENT

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Tags: