News

Invazie de șobolani în București, după criza gunoaielor. Un medic avertizează că sunt șanse să declarăm o urgență sanitară

Bucureștiul e invadat de șobolani. Un medic avertizează că sunt șanse să se declare o urgență sanitară.
18.06.2021 | 20:32
Invazie de sobolani in Bucuresti dupa criza gunoaielor Un medic avertizeaza ca sunt sanse sa declaram o urgenta sanitara
ADVERTISEMENT

Criza gunoaielor din Capitală este departe de a se fi terminat, iar cei care sunt cu adevărat afectați sunt locuitorii din București, care asistă acum la o invazie de șobolani.

Tocmai pentru că au existat aceste neînțelegeri, iar între Primăria Sectorul 1 și Romprest a izbucnit un scandal, gunoiul bucureștenilor nu a mai fost dus din fața blocurilor sau curților.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul e invadat de șobolani și există șansele unei urgențe sanitare

Acest lucru a avut un efect cu care se luptă acum locuitorii din București: au apărut invaziile de șobolani. Din cauza acelor gunoaie lăsate peste tot, unele peste altele, au apărut aceste rozătoare.

Acestea se plimbă nestingherite pe străzi și nu numai. Acum șobolanii sunt în magazine și mânâncă din alimentele destinate oamenilor. Acum câteva zile au fost zăriți doi șobolani care mâncau un covrig, într-un supermarket din Sectorul 1.

ADVERTISEMENT

Ce spun medicii despre situația din București: „Sper să nu ajungem în situația în care să declarăm o urgență sanitară”

Medicii sunt de părere că situația este una foarte îngrijorătoare și că există șanse să fie declarată starea de urgență sanitară în Capitală din această cauză.

Medicul Radu Țincu spune că din cauza temperaturilor, toate acele gunoaie vor fermenta, iar microbii vor fi preluați de șobolani și apoi se vor transmite la oameni.

ADVERTISEMENT

„Toate aceste deșeuri menajere care sunt lăsate pe străzi, la temperaturi din ce în ce mai ridicate, vor fermenta și vor fi contaminate cu microorganisme.

Microorganisemele vor fi preluate de rozătoare sau de animalele străzii și vor putea fi transmise ulterior către oameni. Marile epidemii din istorie au apărut când rozătoarele au fost un vector pentru aceste infecții către populație.

ADVERTISEMENT

Sper să nu ajungem în situația în care să declarăm o urgență sanitară în București”, a spus Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca, conform Digi24.

Ce boli transmit șobolanii

Șobolanii sunt foarte periculoși pentru sănătatea noastră, iar ei pot provoca mai multe boli. Aceștia pot să ne dea hantavirusul, un virus ce poate produce o mortalitate de 38 % în cazul în care afectează sistemul respirator.

Leptospiroza se poate transforma ușor în meningită, hepatică sau chiar insuficiență renală, dacă nu este tratată la timp. Aceasta este cea mai comună boală pe care o transmit șobolanii.

ADVERTISEMENT