News

Investigații după nunta cu sute de invitați și mireasă cu Covid. Mai multe persoane au început să se simtă rău

15.10.2020 | 21:07
ADVERTISEMENT

O nuntă cu 356 de invitați care a avut loc în weekend a rămas în atenția autorităților după ce mireasa a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

Investigațiile au început după ce, joi seară, soacra mare a solicitat intervenția unei ambulanțe SMURD, fiindcă se simțea rău.

ADVERTISEMENT

Au fost demarate percheziţii la casa mirilor, poliţiştii au descins şi la casele socrilor, dar şi la local, căutând liste cu invitaţi şi înregistrări video, conform observatornews.ro.

Au început perchezițiile în casa noilor miri

Până la momentul de față, ancheta epidemiologică nu se desfășoară bine. Nimeni nu a contactat până acum invitaţii maramureşeni din partea miresei.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii au descins la casele socrilor, dar şi la local. Caută liste cu invitaţi şi camere video. Nuntaşii care au sfidat toate regulile de pandemie sunt crema instituţiilor de forţă din două judeţe: Bihor şi Maramureş.

În schimb, femeia care spăla vasele la restaurant a fost băgată în carantină.

„Le-am dat măşti la intrare, dezinfectant, oamenii s-au păzit. La cuscru i-a venit mulţi din Maramureş pe care nu i-a aşteptat. Ei merg neinvitaţi. Ca la cort. Neaşteptaţi, efectiv, el s-a speriat”, a declarat Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor.

ADVERTISEMENT

Nunta ar fi fost perfect legală, iar invitaţii au stat distanţaţi în trei săli şi pe terasă.

Sâmbătă, la localul luxos din Oradea au ajuns procurori, ofiţeri, poliţişti şi înalţi funcţionari publici. Crema instituţiilor de forţă şi a administraţiei publice din Bihor. Au petrecut patru ore, fără să ţină cont că evenimentul era ilegal.

În ziua nunţii încă erau permise petrecerile private, dar numai cu 50 de invitaţi în interior şi maximum 100 în exterior. Petrecerea a fost spartă de poliţie.

ADVERTISEMENT

„Au legitimat, au intrat să filmeze în sala de nuntă, pe terasă”, a mai spus Emil Boc în legătură cu intervenția forțelor de ordine.

Petrecăreţii au fost trimişi acasă şi administratorul localului amendat cu 15 mii de lei. La două zile de la nuntă, mireasa a fost testată pozitiv cu coronavirus.

„Copiii mei înainte de nuntă şi-au făcut test şi le-a ieşit negativ. Duminică dimineaţa au fost la piaţa din Cetate să ia ceva cadouri şi m-a sunat că zice a trecut unul pe lângă mine şi mi-a strănutat efectiv în faţă. Şi zic ce vrei să faci: păi mie mi frică, merg să îmi fac testul”, a continuat socrul mare.

Virusul are o perioadă de incubaţie de 5-7 zile, de aceea ar fi fost imposibil ca mireasa să se infecteze duminică, iar luni să îi vină testul pozitiv. Femeia însă crede că testul a fost fals-pozitiv şi a făcut cerere la DSP pentru a-l reface.

În cadrul anchetei epidemiologice, femeia a declarat un singur contact direct – pe proaspătul ei soţ. Ulterior, însă, inspectorii DSP au aflat că tânăra este de fapt mireasa de la nunta cu sute de invitaţi din două judeţe: Bihor şi Maramureş.

„Ancheta epidemiologică efectuată de către DSP este în curs de desfăşurare. În urma anchetei epidemiologice vor fi emise decizii de carantină la domiciliu pentru contacţii direcţi ai persoanelor confirmate”, a declarat Dorel Ţârţ, purtător de cuvânt DSP Bihor.

Celor doi soți li s-a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT