O familie din România a descoperit ce trebuie să facă pentru a scăpa de facturile mari la energia electrică, pe viață. Este vorba despre membrii unei familii din Tuzla, care au investit 10.000 de euro.
Investiția nu este deloc una mică, dar rezultatele sunt pe măsură și de durată, mai ales pentru că durata de viață a panourilor fotovoltaice este de peste 20 de ani.
Bărbatul care a luat această decizie spunea că au acasă 24 de panouri. O femeie mărturisea că așa nu mai trebuie să depindă de nimeni.
„ 24 de panouri. Avem si 24 de baterii. Invertorul care scoate curentul de 5 kw. Din baterii intră în invertor şi din invertor intră curent în casă”, a explicat proprietarul panourilor fotovoltaice, conform Observator.
„Cum preţurile au explodat…Avantajele sunt că nu mai depindem de nimeni”, a spus și o femeie.
Oamenii care au creat un sistem care produce energie electrică în mod gratuit în Constanța s-au folosit de panourile fotovoltaice.
Totuși, investiția în acest sistem a fost de 30.000 de euro, iar acesta se află pe o insulă artificială din portul Constanța.
Sistemul plutitor de producere a energiei fotovoltaice este o premieră în Constanța și, deși a fost foarte scump, acesta îi poate scăpa pe locuitori de grija curentului electric extrem de scump.
Proiectul de 30.000 de euro a fost finanțat din fondurile proprii ale portului și acum se ia în considerare varianta ca acesta să fie extins și în unele zone unde nu există acces la energia electrică.
După cele patru luni cât a durat să fie construit acest sistem plutitor de producerea energiei, realizatorii pot acum să își dea seama că este un adevărat succes.
Directorul portului Constanța spune despre panouri că pot fi mutate oriunde:
”Poate fi mutat acolo unde apare o necesitate de alimentare cu energie electrica. Acesta ar putea fi multiplicat pentru zonele unde nu au acces la energie electrică. Este potrivit pentru zonele de dezvoltare”, a declarat Florin Vizan.
Metoda plină de succes a fost adoptată inclusiv de instituțiile publice, una dintre ele fiind Baroul din Constanța. Într-o zi însorită, 100% din consumul instituției este acoperit de către panourile fotovoltaice instalate.