În curând, românii vor avea șansa de a plăti mai puțini bani la facturi. A fost semnat unul dintre cele mai importante contracte din ultima vreme. Valoarea lui se ridică la 200 de milioane de euro și a fost semnat în prezența lui Marcel Ciolacu.
Vești bune pentru români. În curând, vor începe lucrările la una dintre cele mai importante investiții din România. Este vorba despre contractul care prevede retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru.
Contractul de 200.000 de milioane de euro a fost semnat marți, în prezența lui Marcel Ciolacu și a lui Sebastian Burduja. De lucrări se va ocupa Electomontaj/ Butan Grup/ Konkar Engineering, singura asociere care a depus ofertă.
Lucrările pentru Amenajarea Hidroenergetică Vidraru sunt unele dintre cele mai importante din ultima vreme. De asemenea, reprezintă un pas în față pentru infrastructura energetică din România.
Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat mândria față de ritmul cu care România face pașii către evoluție. Potrivit lui Marcel Ciolacu, odată cu această investiție substanțială, va fi posibilă modernizarea unei adevărate capodopere inginerești.
Totodată, amenajarea de la Vidraru se va resimți și pe facturile românilor. Premierul este de părere că aceste lucrări vor permite obținere unei energii verzi într-un mod eficient.
”Investiția de azi, de retehnologizarea și amenajarea hidrotehnicii de la Vidraru, de peste 200 de milioane de euro, este unul dintre obiectivele esențiale pentru sistemul nostru energetic. Această investiție ne va permite să modernizăm această capodoperă a ingineriei românești, să putem obține energie verde într-un mod și mai eficient pe termen lung.”, a declarat premierul Ciolacu, potrivit economedia.ro.
Lucrările de retehnologizare se bazează pe proiectare, testare, ambalare și demontare a echipamentelor existente. Acestea vor fi înlocuite cu instalații noi, modernizate, dar și cu echipamente mecanice reabilitate. Perioada de execuție a lucrărilor va fi de 90 de luni.
Centrala Vidraru este una dintre cele mai mari hidrocentrale din țară și, totodată, o capodoperă inginerească. Are o putere de 220 MV și este unul dintre cei mai importanți pioni ai sistemului energetic.
În momentul în care a fost inaugurat, Barajul Vidraru a ocupat locul cinci în Europa și al nouălea în lume. Odată ce va fi amenajat, acesta va putea produce aproximativ 400 GWh pe an.