Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași va fi extins anul viitor cu un nou corp în care vor funcționa 8 secții medicale. Investiția se ridică la 20 de milioane de euro.
Cele mai importante secții care vor funcționa în noul corp al unității medicale sunt cele de ATI, pediatrie și neurologie, care însumează un număr de 238 de paturi. Bugetul total al proiectului include costurile de construcție și dotările.
Termenul de finalizare este decembrie 2025, însă ritmul lucrărilor este mult mai avansat, astfel că, noua unitate ar putea să fie gata cu jumătate de an mai devreme.
„Am văzut în această seară la Călărași cât de avansate sunt lucrările de construcție a noului corp al Spitalului Județean de Urgență. Este o investiție de peste 20 milioane de euro, care probează că sănătatea locuitorilor din această regiune este o prioritate a acestei guvernări.
În noul corp de spital vor funcționa opt dintre cele mai importante secții medicale – ATI, Pediatrie, Neurologie – însumând aproape 240 de paturi.
Sunt convins că, la cât de hotărâți sunt președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță și echipa sa, vor reuși, alături de un constructor serios, să devanseze termenul de finalizare cu aproape jumătate de an, iar unitatea să fie gata în mai 2025!
Asta arată responsabiltate si dorința de a oferi oamenilor din Călărași acces egal la servicii medicale de calitate”, a subliniat Marcel Ciolacu pe rețelele sociale.
Executivul condus de Marcel Ciolacu a alocat pentru Sănătate în 2024 un buget cu 26% mai mare decât anul trecut, și aproape dublu față de anul 2019, dinaintea pandemiei.
Guvernul a acordat prioritate investițiilor, inclusiv renovarea și extinderea unităților medicale, achiziționarea de echipamente medicale moderne sau construirea de noi secții și spitale în zone deficitare.
„Programul de Guvernare 2025-2028 al social-democraților prevede alocarea a 33 de miliarde de lei pentru dezvoltarea infrastructurii medicale.
Obiectivele principale sunt continuarea investițiilor în spitalele regionale Iași, Cluj-Napoca, Craiova, finalizarea investițiilor în centrele de mari arși din București, Timișoara, Târgu-Mureș, construcția primului Centru de excelență pentru diagnosticarea și tratamentul cu protonoterapie la București, dar și construcția de spitale și clădiri noi spitalicești, cu finanțare din PNRR, și investiții pentru spitale noi, din împrumut BEI de 12 miliarde lei.
În programul pentru alegerile parlamentare, PSD și-a propus ca obiectiv major finalizarea cât mai multor investiții locale în infrastructură, educație și învățământ în mod echilibrat, în toate județele țării, aceasta fiind prioritatea candidaților social democrați pentru alegerile parlamentare.
Prin aceste inițiative, PSD își asumă un rol activ mai ales la îmbunătățirea infrastructurii spitalicești, contribuind la creșterea accesului românilor la servicii medicale”, precizează reprezentanții Partidului Social Democrat.
CMF 11240017