Fotbal intern

Investiții de 1,6 milioane de euro la o echipă care e la un pas de promovarea în Liga 1 Betano! Se reface stadionul

22.04.2019 | 22:13
Investitii de 16 milioane de euro la o echipa care e la un pas de promovarea in Liga 1 Betano Se reface stadionul
ADVERTISEMENT

O echipă care se află foarte aproape de promovarea în Liga 1 Betano va face o investiție de 1,6 milioane de euro pentru a-și moderniza stadionul. Anunțul vine la scurt timp după ce drepturile TV au fost cedate de LPF către firma EAD.RO Interactive SRL, iar directorul acesteia a anunțat că fiecare formație trebuie să aibă un stadion care să corespundă cerințelor.

Chindia Târgoviște, investiții de 1,6 milioane de euro pentru promovarea în Liga 1 Betano

Conform gsp.ro, oficialii clubului Chindia Târgoviște au aprobat un împrumut de 1,6 milioane de euro (7,5 milioane de lei) pentru reamenajarea stadionului ”Eugen Popescu” care să poată primi dreptul de a organiza meciuri din Liga 1 Betano. Se va reface complet suprafaţa de joc, dar şi tribuna 1 și, de asemenea, se va lucra la sistemul de turnicheţi care permite accesul în stadion.

ADVERTISEMENT

În august 2017, Compania Națională de Investiții a acordat aviz favorabil demarării stadionului din Târgovişte, care urma să aibă o capacitate de 15.000 de locuri și pe care se vor putea organiza competiții de fotbal, atletism și rugby. Lucrările la stadion ar urma să debuteze în momentul în care promovarea în primul eşalon va fi sigură.

Așa ar trebui să arate viitorul stadion al Chindiei Târgoviște
Așa ar trebui să arate viitorul stadion al Chindiei Târgoviște

Chindia Târgoviște e pe locul secund în Liga 2

În conferința de presă de luni în care LPF a anunțat vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1 Betano s-a vorbit despre un criteriu privind terenul de joc care să fie inclus la licențiere. ”Ce ne interesează pe noi, și deja am inițiat discuții, este ca echipele ce promovează sau își propun să promoveze în Liga 1 să aibă o infrastructură minimă, iar aici trebuie lucrat împreună cu FRF astfel încât aceste echipe să aibă un stadion care să corespundă cerințelor din Liga 1, o instalație de încălzire a gazonului”, a declarat Orlando Nicoară.

ADVERTISEMENT

Cu șapte etape înainte de încheierea sezonului, Chindian Târgoviște ocupă locul secund în clasamentul din Liga 2, 67 de puncte, la șase puncte în urma liderului Academica Clinceni, dar cu un punct mai mult decât Univeersitatea Cluj, patru față de Sportul Snagov și opt de Petrolul Ploiești. primele două clasate promovează direct în Liga 1 Betano, în timp ce ocupanta poziției a treia va juca un baraj.