Fotbal intern

OFICIAL / Gigi VA FI LIBER, dar nu-şi poate vedea familia

UPDATE 8 ianuarie 20.25: "Va fi obligat să respecte traseul trasat de conducere, să muncească opt ore şi să se întoarcă. Dacă soţia trece să-l vadă e posibil să fie sancţionat, chiar să...
08.01.2014 | 14:02
OFICIAL  Gigi VA FI LIBER dar nusi poate vedea familia

UPDATE 8 ianuarie 20.25: “Va fi obligat să respecte traseul trasat de conducere, să muncească opt ore şi să se întoarcă. Dacă soţia trece să-l vadă e posibil să fie sancţionat, chiar să i se ridice regimul deschis. Statul are de cîştigat bani frumoşi din munca lui Gigi Becali, el va cîştiga echivalentul a 250 de euro. Mai bine e aşa, decît să-l ţină degeaba. Nu există un contract de angajare pentru Gigi Becali, ci pentru toţi deţinuţii care sînt în aceeaşi postură. Sînt 14 deţinuţi care au contract cu SC Viitorul Constanţa. El poate fi conducătorul grupei de 14 deţinuţi liberi să muncească afară. Poate să-i supravegheze pe ceilalţi, avînd în vedere că nu sînt gardieni”, a declarat Miron Cozma la România TV.

UPDATE 8 ianuarie 13.45: Gigi a primit astăzi vestea cea mare: şeful penitenciarului Poarta Albă a aprobat în urmă cu zece minute cererea formulată de clubul Viitorul Constanţa de a-l angaja pe Gigi Becali. Astfel, patronul Stelei poate ieşi, în sfîrşit din închisoare. Cel mai probabil, prima zi de muncă a latifundiarului va fi săptămîna viitoare, au dezvăluit surse de la Poarta Albă pentru FANATIK.

www.fanatik.ro
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE 13.30. Subiectul prezentat, în exclusivitate, de FANATIK încă de marţi seară, privind iminenta eliberare a lui Gigi Becali, care va fi angajat la Viitorul Constanţa, a fost dezbătut astăzi la toate televiziunile şi, ca de obicei, mulţi avocaţi au profitat de ocazie ca să despice firul în patru. Gigi Becali l-a văzut la una dintre televiziuni pe avocatul Daniel Ionaşcu discutînd despre acest caz şi a luat foc, după care şi-a sunat avocatul, pe Bogdan Vlad. Cel mai mult l-a enervat pe Becali că zilele trecute Daniel Ionaşcu a dezbătut pe la televiziuni şi cererea de eliberare depusă de Teodora Becali, cea mai mare dintre fetele patronului stelist, chiar dacă habar n-avea ce conţinea respectivul act.

“Ar fi bine ca toată lumea să înţeleagă o dată pentru totdeauna că, în afară de mine, Bogdan Vlad, nimeni nu are calitatea de avocat al lui Gigi Becali şi nu poate să vorbească despre procesele lui. Mai mult, domnul Becali i-a interzis în mod expres domnului Daniel Ionaşcu să mai discute despre dosarele sale. Acest avocat niciodată, dar niciodată, nu l-a reprezentat pe Gigi Becali. Şi eu, cînd apar la emisiuni televizate sau vorbesc despre diverse aspecte din dosarele domnului Becali, îi cer permisiunea să fac acest lucru. De asta, le cer o dată pentru totdeauna colegilor mei de breaslă, în numele domnului Becali, să înceteze să-şi mai facă imagine pe seama dînsului”, a declarat Bogdan Vlad pentru FANATIK.
…………………………………………………………………………………………………………………….

Luna decembrie a început excelent pentru Gigi Becali. Curtea de Apel Bucureşti a decis ca finanţatorul Stelei să execute pedeapsa în regim deschis, la Penitenciarul Poarta Albă, judeţul Constanţa. Mai exact, omul de afaceri va putea să lucreze în afara închisorii, iar prima persoană care i-a sărit în ajutor a fost Gică Hagi. Conform surselor FANATIK, Viitorul Constanţa a făcut o cerere către penitenciar prin care a solicitat ca persoanele cu bogate cunoştinţe în fotbal să poată fi angajate în cadrul clubului. Solicitarea grupării condusă de “Rege” a fost acceptată fără probleme, astfel că, în numai cîteva zile, Gigi va putea începe munca la Viitorul!

Are deja pregătit birou

Patronul Stelei a primit cu satisfacţie vestea că solicitarea Viitorului a fost acceptată şi este dornic să înceapă, cît mai rapid, treaba. De altfel, Hagi i-a pregătit finului său un birou la Constanţa, unde să-şi desfăşoare activitatea de zi cu zi. În acte, Gigi Becali va figura ca angajat pe postul de consilier pe probleme de fotbal şi trebuie să se prezinte la muncă în fiecare dimineaţă.

Liber toată ziua!

La birou, patronul Stelei nu va ajunge singur, ci însoţit de un paznic de la Poarta Albă. Acesta nu va rămîne, însă, să-l supravegheze pe Gigi, urmînd să-l lase la birou, după care să vină seara să-l readucă la Poarta Albă pentru a dormi. Dată fiind situaţia, patronul Stelei poate spune că este, chiar, un om liber, dacă ţinem cont că singurele ore pe care le va mai petrece în penitenciar vor fi noaptea, cînd se va afla la odihnă.

Suportă toate cheltuielile clubului

Din postura de consilier al Viitorului Constanţa, Gigi Becali se va ocupa de tot, clubul “Regelui” urmînd să devină noua “Steluţă” a Ligii I, cum s-a exprima Gigi în prezenţa apropiaţilor. Mai exact, latifundiarul din Pipera se va ocupa de plata salariilor din cadrul clubului, de negocierea contractelor cu fotbaliştii, dar şi de completarea lotului cu diverşi jucători. Mai mult, în semn de recunoştinţă pentru gestul făcut, Gigi i-a transmis lui Hagi, prin intermediul lui Luţu, că va suporta din propriul buzunar toate cheltuielile clubului pe perioada cît va fi încarcerat la Poarta Albă. Adică pentru, cel puţin, doi ani de acum încolo. “Hagi m-a eliberat! O să facem o echipă tare. Steluţa nu va fi ca Steaua, dar să vedeţi ce jucători îi aduc! Mă voi implica total”, le-a spus Gigi apropiaţilor.

“De ce nu am beneficia şi noi de sfaturile dînsului?”

Preşedintele Academiei Gheorghe Hagi, Paul Peniu, declara, în urmă cu trei săptămîni, că îl aşteaptă cu braţele deschise pe Gigi Becali la Viitorul Constanţa. “Un om ca Gigi Becali ar fi binevenit la Academie, ne-ar putea oferi multe sfaturi, ne-ar putea consilia în privinţa unor eventuale transferuri. A format la Steaua o echipă puternică, cu foarte mulţi jucători de valoare şi de ce nu am putea beneficia şi noi de sfaturile dînsului?”, a spus atunci Peniu.

Peniu: “Este adevărat, am primit răspuns pozitiv din partea Penitenciarului”

Contactat acum de FANATIK, Paul Peniu a confirmat că Gigi Becali va lucra în cadrul Academiei Gheorghe Hagi. “Este adevărat că am trimis acele documente şi am primit un răspuns pozitiv din partea Penitenciarului. Însă, cei de la Poarta Albă, conform legii, ne-au cerut ca, pe lîngă domnul Becali, să angajăm şi alţi deţinuţi. Toţi vor avea salarii, însă nu vi le pot face publice. Nu puteam să-l aducem doar pe domnul Becali. Dînsul va lucra la un sector de la baza noastră”, a Peniu pentru FANATIK.

Condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare

Luna mai 2013 a fost una de coşmar pentru Gigi Becali şi Steaua. Patronul celui mai galonat club din România a fost condamnat, definitiv, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. La cîteva luni distanţă, Gigi a mai primit şi un spor de pedeapsă de şase luni. Din luna mai şi pînă acum, patronul Stelei a depus numeroase cereri prin care a solicitat întreruperea pedepsei, fără să aibă cîştig de cauză.

233…de zile a executat Gigi Becali pînă acum din pedeapsa dată de judecători

2,5…milioane de euro este bugetul anual al Viitorului