Sport

Învinsă pe teren, FCSB a câștigat la televizor! Meciul roș-albaștrilor cu Viking, lider în topul audiențelor. Cine transmite la TV returul din Norvegia

În ciuda eșecului de pe Național Arena, meciul FCSB - Viking 1-2 a înregistrat audiențe uriașe. Pro TV a fost lider pe durata turului din play-off-ul Conference League. 
19.08.2022 | 13:04
Invinsa pe teren FCSB a castigat la televizor Meciul rosalbastrilor cu Viking lider in topul audientelor Cine transmite la TV returul din Norvegia
Învinsă pe teren, FCSB a câștigat la televizor! Meciul roș-albaștrilor cu Viking, lider în topul audiențelor. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB nu a reușit să ia o opțiune importantă pentru calificarea în grupele UEFA Europa Conference League. Roș-albaștrii au pierdut turul cu Viking, scor 1-2. Cu toate acestea, vicecampioana României a fost susținută frenetic, atât de pe stadion, cât și din fața micilor ecrane.

Peste 1 milion de români au urmărit eșecul lui FCSB cu Viking

Aproximativ 30.000 de spectatori au fost prezenți pe Național Arena la FCSB – Viking 1-2. Roș-albaștrii au fost urmăriți cu interes și de acasă. Pro TV, postul care a transmis partida începută la ora 21:30, a avut o audiență de 1.300.000 de telespectatori. Acest lucru le-a asigurat celor de la Pro TV un rating de 7.3 şi un share de 22.0, dominând autoritar concurența.

ADVERTISEMENT

Conform paginademedia.ro, postul din Bd. Pacheprotopopescu, care va difuza și returul din Norvegia,  fost lider de audienţă cu meciul de pe Național Arena. Antena 1 a ocupat locul 2, cu aproape 800.000 de telespectatori, rating 4.5 și share 13.5. Podiumul a fost completat de Kanal D, program urmărit de aproximativ 700.000 de oameni, cu rating 3.9 și share 11.7.

Seara de joi, 18 august, a fost una plină de fotbal. În play-off-ul Conference League au jucat alături de FCSB și Universitatea Craiova și CFR Cluj. La nivel național, Digi Sport 1, post care de la 20:30 a transmis U Craiova –  Hapoel Beer Sheva 1-1, s-a clasat pe locul 5, în timp ce Digi Sport 2 a prins top 10 cu Maribor – CFR Cluj 0-0, cu startul la 0ra 21:15.

ADVERTISEMENT

Ratingul reprezintă procentul de telespectatori al unui post de televiziune din totalul deținătorilor de televizoare din România, în timp ce share (cota de piaţă) înseamnă procentul din totalul oamenilor care se uitau la TV în momentul respectiv.

Pro TV, lider autoritar la toate capitolele

Pro TV a fost lider de audienţă şi pe publicul de la oraşe, cu o medie de aproape 700.000 de telespectatori. Postul din Pacheprotopopescu a avut cifre aproape duble faţă de poziția secundă, pe care s-a aflat Antena 1 şi faţă de Kanal D, ambele posturi cu câte o medie de aproximativ 360.000 de urmăritori.

ADVERTISEMENT

Şi în mediul urban, Digi Sport 1 a fost pe 5 în topul audiențelor, cu o medie de 125.000.

FCSB – Viking 1-2 a beneficiat de aproximativ 360.000 de telespectatori pe publicul tânăr de la orașe. Şi aici, Pro TV a fost lider autoritar. A înregistrat cifre duble în comparație cu Antena 1, care a fost pe locul 2, şi triple faţă de Kanal D.

Prima reacție a lui Mihai Stoica, după FCSB – Viking 1-2

Returul dintre Viking și FCSB se va juca joi, 25 august, de la ora 20:00. Meciul se va vedea din nou pe Pro TV, iar Mihai Stoica este optimist în ceea ce privește șansele de calificare ale roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

„La 13 grade Celsius, pe sintetic, fără Olaru, cu 1-2 ăsta mincinos din tur, TREBUIE să ne calificăm, așa cum am făcut-o acum 10 ani la Trnava. Nu știu cum se zice „bulan” în norvegiană, dar nu poate să-i țină la nesfârșit. Bănuiesc că și ei simt asta”, a scris managerul general, pe FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „2 solist” la Viking – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT