Sport

Ioan Andone a vrut să cumpere Dinamo alături de Lupescu şi “Il Luce”: “Ionuţ, ce facem cu datoriile de 8 milioane de euro?”

Ioan Andone a vorbit după retrogradarea lui Dinamo și a dezvăluit că Ionuț Lupescu i-a propus să cumpere echipa, dar nu știa exact ce datorii are clubul.
31.05.2022 | 20:02
Ioan Andone a vrut sa cumpere Dinamo alaturi de Lupescu si Il Luce Ionut ce facem cu datoriile de 8 milioane de euro
Ioan Andone a vrut să cumpere Dinamo alături de Lupescu şi "Il Luce". Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al „câinilor” este de părere că la Dinamo administrația a fost deficitară și consideră că situația s-a înrăutățit în momentul în care s-au adus mult prea mulți jucători, care au fost schimbați cu alții ulterior.

Ioan Andone a vrut să cumpere Dinamo alături de Lupescu şi “Il Luce”

Ioan Andone a mărturisit că Ionuț Lupescu i-a propus să cumpere Dinamo împreună cu el și cu Mircea Lucescu. „Fălcosul” l-a avertizat că datoriile la club sunt mult mai mari decât se auzise inițial și că nu vrea să își lege numele de o intrare în insolvență a echipei.

ADVERTISEMENT

Chiar și în acele condiții, Ioan Andone a spus că sub conducerea lor Dinamo nu ar fi retrogradat, însă datoriile rămâneau și problemele ar fi continuat:

„Am fost antrenor în perioada lui Negoiță, când se plăteau salariile, când a încercat să facă ceva. Nu avea răbdare, vindea repede jucătorii și uite că s-a ajuns la o datorie mare.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu Ionuț Lupescu, vorbise și cu Mircea Lucescu, dar eu știam că văzusem datoriile lui Dinamo. I-am explicat care e situația și că nu vreau să mă bag în ceva de unde să intre clubul în insolvență. I-am spus că nu e de noi, că ne arată lumea cu degetul. Nu retrogradam, dar ce făceai cu 8 milioane de euro?”.

„Mircea Lucescu venea cu statutul său, el are drumul lui bine stabilit, dar ar fi contat enorm. Nu am fi retrogradat, însă problemele ar fi rămas și lumea ar fi avut impresia că suntem vinovați de soarta clubului”, a mai spus Ioan Andone, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„A fost multă prostie și neștiință la Dinamo!”

„Eu cred că am reziliat cu Dinamo chiar în anul în care l-au pus pe Contra și a fost aproape să ia titlul cu Dinamo. După au fost lucruri grave, s-au făcut greșeli mari de tot. Lotul de jucători, cred că a fost cel mai slab din istorie. cum s-a făcut selecția.

Au adus cu grămada jucători, șase i-a adus Mircea Rednic, iar în iarnă s-au mai adus 14, dar nu poți să greșești atât de mult”, a continuat Ioan Andone.

ADVERTISEMENT

„Tu să n-ai știința asta… aduci 14 jucători și să nu găsești 6-7 buni, e strigător la cer. A fost multă prostie, multă neștiință sau poate a fost rea voință, nu știu.

Citesc și mă îngrozesc când mai văd și ce se întâmplă în Liga 4. Te salvai, mai opreai cinci jucători că mai mult de atât nu ai cum să oprești și o luai de la capăt.

N-au avut un șef, ăsta e lotul de jucători, nu ai voie ca antrenor să aduci alții. Au ajuns antrenorii să fie manageri și mai știu eu ce.

Vrei să fii antrenor la Dinamo? Astea sunt condițiile. Au plecat după antrenorii și tu ce ai făcut? Ai ajuns în divizia B. Nu aveau voie să retrogradeze”, a mai spus fostul antrenor și jucător al clubului.

ADVERTISEMENT