Carousel hot news

Andone, pe lista scurtă a unei Federaţii din Europa. Ce echipă naţională ar putea prelua “Fălcosul”

Ioan Andone a fost demis de Dinamo în primăvară, iar de atunci nu şi-a găsit nicio echipă. Tehnicianul român este aproape de a-şi găsi un nou angajament, de acestă dată fiind aproape de a...
Autor: Razvan Nicolae | 04.07.2017 | 17:13
Andone, pe lista scurtă a unei Federaţii din Europa. Ce echipă naţională ar putea prelua

Ioan Andone a fost demis de Dinamo în primăvară, iar de atunci nu şi-a găsit nicio echipă. Tehnicianul român este aproape de a-şi găsi un nou angajament, de acestă dată fiind aproape de a prelua o echipă naţională. Conform prosport.ro, antrenorul de 57 de ani este pe o listă scurtă a Federaţiei din Cipru pentru a prelua echipa naţională, el având mari şanse de a prelua reprezentativa cipriotă.

Andone nu este străin de fotbalul din Cipru, el antrenându-le în trecut pe Omonia Nicosia (2005-2007) şi pe Apollon Limassol (2014-15). Cea mai bună clasare a lui în campionat reuşind-o cu Omonia în sezonul 2005-06, când echipa a terminat pe locul 2. Pentru Ioan Andone ar fi prima dată când ar ocupa postul de selecţioner al unei echipe naţionale.

Ioan Andone, performanţe doar în Liga 1

În 24 de ani de carieră, “Fălcosul” a fost antrenor doar la echipe de club. Cele mai importante performanţe le-a bifat cu Dinamo Bucureşti şi CFR Cluj, tehnicianul câştigând trei titluri de campion al României (unul cu Dinamo şi două cu CFR), patru Cupe ale României (trei cu formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare şi una cu echipa clujeană) şi o Supercupă a României cu Dinamo.

Ioan Andone este “liber de contract” după despărţirea de Dinamo, echipă pe care a antrenat-o în trei rânduri. Echipa naţională a Ciprului a rămas fără selecţioner după ce Christakis Christoforou a fost demis în luna iunie. Ciprioţii se află pe locul 4 în Grupa H a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, la cinci puncte de Grecia, echipă care ocupă poziţia secundă.

8 trofee a câştigat Ioan Andone în cariera sa de antrenor

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!