Life

Ioan Branga s-a stins din viață fulgerător, la doar 54 de ani. Cauza cumplită a decesului

Ioan Branga a murit subit, de Paști, la doar 54 de ani. Care este cauza decesului său? Familia lui este profund îndurerată.
07.05.2024 | 20:05
Ioan Branga sa stins din viata fulgerator la doar 54 de ani Cauza cumplita a decesului
Familia a anunțat decesul oierului. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Doliu în oierit. Ioan Branga a murit la vârsta de 54 de ani, pe neașteptate. S-a întâmplat în noaptea de luni, 6 mai, a doua zi de Paști. Familia lui a anunțat decesul și este cuprinsă de durere.

Din ce cauză a murit Ioan Branga

Ioan Branga era unul dintre cei mai cunoscuți oieri din România și a suferit un infarct, potrivit membrilor familiei, care au confirmat decesul pentru agrointel.ro. Acum, se pregătesc să-l conducă pe ultimul drum.

ADVERTISEMENT

Oierul cu origini sibiene nu a mai putut fi salvat de medicii sosiți la fața locului. Ioan Branga era președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine, ”Miorița” Chișineu-Cris, și împreună cu alți crescători de ovine a înființat o fabrică de brânzeturi. A fost printre primii oieri din țară care a introdus telemeaua direct în rețelele de supermarket.

De asemenea, Ioan Branga a construit, în anul 2007, alături de mai mulți fermieri din Arad, businessul de brânzeturi Cris-Sib Lacto, prin care a avut grijă să folosească tehnologia tradițională de producție. Produsul a ajuns pe rafturile de la Mega Image, iar telemeaua de oaie a primit ștampila ”Gusturi românești”.

ADVERTISEMENT

”Numele pe care îl folosim vine de la alăturarea celor două zone mari de creștere a ovinelor astfel: Cris vine de la Criș pentru că suntem localizați în zona Crișurilor, Sib vine de la Sibiu pentru că suntem din Sibiu și Lacto de la lactatele de calitatea pe care le facem la noi în fabrică”, declara Ioan Branga pentru Agrointeligența în perioada vieții sale.

Ioan Branga, susținător al fermierilor români

Cei care l-au cunoscut pe Ioan Branga îl știu drept un om plin de viață, care a încercat mereu să apere drepturile crescătorilor de ovine din România. A participat intens la discuții oficiale despre producătorii români și s-a făcut auzit la Ministerul Agriculturii sau la Palatului Victoria.

ADVERTISEMENT

”Lipseşte din România finan­ţarea bancară în agricultură cu dobânzi de 1% sau sub 1%, cum au fermierii din alte ţări. Am fost şi noi în schimb de experienţă în Germania, Ungaria, Anglia şi acolo fermierii au acces la credite cu dobânzi reduse, guvernul asi­gură credite speciale pentru agri­cultură cu dobândă foarte mică.

În unele scheme ai chiar şi dobândă zero pentru că au interesul să fie produsele agricole cât mai ieftine. Am o fermă de vreo 3.000 de oi adulte şi o îngrăşătorie de miei unde mai cumpăr şi de la alţi crescători de ovine din zonă, în jur de 5.000 de capete, unde îi cumpăr, îi bag la îngrăşat şi îi pregătesc pentru ţările arabe. (…)

ADVERTISEMENT

România consumă puţină carne de miel dar avem noroc cu ţări precum Arabia Saudită, Iordania, unde avem o piaţă bună pentru desfacerea cărnii de miel”, mai spunea Ioan Branga în perioada vieții sale, potrivit ZF.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
O nouă televiziune în România. A început să emită
O nouă televiziune în România. A început să emită
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi