News

Ioan Casian, gest superb cu cenușa Zinei Dumitrescu! I-a cerut-o lui Cătălin Negrean. Ce vrea să facă

03.04.2019 | 11:42
Liliac alb in memoria Zinei Dumitrescu plantat de directorul azilului unde a trait marea creatoare de moda

Ioan Casian, directorul azilului de bătrâni unde Zina Dumitrescu a trăit ultimii ani din viața ei, a făcut un gest superb, în memora celei care a fost mama modei din România. Directorul a plantat în grădina azilului un liliac alb și a mărturisit că ar vrea ca o parte din cenușa Zinei Dumitrescu să fie vărsată în acest loc.

Liliac alb în memoria Zinei Dumitrescu, la azil

“Am vorbit cu Cătălin și mi-a zis că îmi va da o parte din cenușă. Liliacul este una dintre florile preferate ale doameni Zina. Aici, în fața liliacului o să pun și o placă comemorativă în care să scriem ceva în memoria ei”, a declarat Ioan Casian.

Zina Dumitrescu a murit în urmă cu câteva zile, iar decesul a fost urmat de un adevărat scandal care a ținut cu sufletul la gură opinia publică. Cel care a scandalizat o țară întreagă a fost fiul fostei creatoare de modă, care a luat niște decizii controversate.

Liliac alb in memoria Zinei Dumitrescu
Directorul azilului vrea ca cenusa Zinei Dumitrescu sa fie pusa la radacina liliacului alb plantat in memoria ei

Directorul azilului vrea ca o parte din cenușa Zinei Dumitrescu să fie pusă la rădăcina liliacului alb

Chiar dacă Zina Dumitrescu a vorbit cu prietenii săi despre cum ar vrea să arate înmormântarea sa, aceasta nu a avut parte de niciun fel de fast. Creatoarea de modă le-a mărturisit apropiaților că ar vrea ca la înmormântarea sa să se facă o paradă de modă, ca la Coco Channel, cu rochii și pălării negre, însă dorința ei nu a fost respectată de fiul ei.

Cătălin Negreanu a uitat de dorința mamei sale și nu a expus coșciugul nicăieri. Astfel, niciunul dintre cei pe care i-a lansat ”Mama Zina” în modă nu au putut să-i aducă un ultim omagiu sau să-i aprindă o lumânare la căpătâi. Mai mult, Cătălin Negreanu a ales să incinereze corpul neînsulețit al mamei sale.

După ce s-a aflat că i-a tocat toată averea fostei creatoare de modă, și și-a părăsit mama într-un azil, fiul Zinei Dumitrescu se pare că a abandonat chiar și cenușa mamei sale. Reprezentanții crematoriului au spus că nimeni nu a revendicat rămășițele fostei creatoare de modă.