News

Ioan Cristoiu, despre dezbaterea organizată de Klaus Iohannis: “Jurnaliştii care merg se descalifică”

18.11.2019 | 20:57
Ioan Cristoiu, despre dezbaterea organizată de Klaus Iohannis: “Jurnaliştii care merg se descalifică”
Ion Cristoiu spune că jurnaliștii care merg la dezbaterea lui Klaus Iohannis se descalifică. Sursa foto: b1.ro
ADVERTISEMENT

Ion Cristoiu spune că jurnaliștii care merg la dezbaterea lui Klaus Iohannis se descalifică! Celebrul jurnaist spune că dezbaterea respectivă este un fel de petrecere a lui Klaus Iohannis! Jurnalistul a acordat un interviu pentru Mediafax.

Ion Cristoiu spune că jurnaliștii care merg la dezbaterea lui Klaus Iohannis se descalifică

„Îşi permite această chestiune unică, repet, unică, nu numai în istoria posdecembristă, dar şi în istoria democraţiei, şi anume, un candidat, pentru că dl. Klaus Iohannis este candidat, îşi permite să organizeze dezbaterea Lui. În această perioadă în care o parte a presei este emoţionată de faptul că a primit invitaţie şi alta e supărată că nu a primit invitaţie la această dezbatere, nu s-a lămurit un lucru foarte important.

ADVERTISEMENT

În campania electorală, fie înainte, fie între cele două tururi, un candidat, că e preşedinte, şef de partid, oricum, care a intrat în turul al doilea, este obligat să vină în faţa poporului şi să dea seamă de ceea ce a făcut până acum şi apoi de programul lui. Această dare de seamă în faţa poporului român, în cazul lui Klaus Iohannis, nu are alt cadru decât cel în care presa în numele opiniei publice, în numele poporului cheamă, organizează dezbaterea şi invitatul vine şi acceptă condiţiile presei. Acum avem de-a face cu o chestie unică”, a explicat Ion Cristoiu.

”Dacă ar fi dat un party, acasă, la el, la Sibiu, sunt de acord că putea să invite pe cine vrea el”

În opinia sa, preşedintele Iohannis a tratat această dezbatere ca pe propriul botez, party sau nuntă, la care invită pe cine vrea. „Dl. Klaus Iohannis, dacă ar fi avut un botez sau s-ar fi recăsătorit şi ar fi făcut nuntă sau dacă ar fi dat un party, acasă, la el, la Sibiu, sunt de acord că putea să invite pe cine vrea el.

ADVERTISEMENT

Dar ca tu, candidat, şi preşedinte în exerciţiu şi mai mult ca sigur preşedinte pentru încă cinci ani, să-ţi permiţi aroganţa de a invita numai pe cine vrei tu şi să motivezi cum motivează echipa lui de campanie că cei invitaţi să pună întrebări sunt oameni care cunosc activitatea preşedintelui şi activitatea PNL şi a urmărit-o, adică stabileşti tu cine vine, mie, repet, mi se pare o uriaşă aroganţă, un dispreţ, nu faţă de presă în primul rând, ci faţă de opinia publică, opinie publică stăpână a oricărui demnitar”, a explicat analistul politic.

Ion Cristoiu recunoaște că nu a primit invitașie la dezbaterea respectivă, dar spune căși dacă ar fi primit o astfel de invitașie, ar fi refuzat-o din solidaritate cu ceilalți jurnaliști. Cristoiu spune că jurnaliștii care merg la dezbatere se descalifică.

„Orice jurnalist care a acceptat şi se va duce şi va juca în această farsă, o va legitima, şi, prin aceasta, în ochii mei se descalifică din ipostaza de jurnalist. Eu nu m-aş fi dus tocmai din solidaritate cu ceilalţi jurnalişti care nu au fost invitaţi. Repet, eu spun, şi sunt şi unii cu care am lucrat şi lucrez, cine se duce şi admite umilinţa de a fi invitat, de a avea privilegiul să-i pună o întrebare candidatului Klaus Iohannis se descalifică în ochii mei, poate şi în ochii altora, ca jurnalişti”.

ADVERTISEMENT

Dintre cei nouă oameni invitați la dezbatere, cinci sunt jurnalişti, respectiv Radu Tudor – Antena 3, Cristina Şincai – România Tv, Cristian Leonte – Pro TV, Moise Guran – Europa FM şi Ion M. Ioniţă – Adevărul, iar Cristian Pîrvulescu este politolog.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri