Fotbal intern

Ioan Filip, declarații acide la adresa lui Ionuț Negoiță: ”Ar trebui să bage bani mai cu cap”. Comparația inedită cu Real Madrid și Barcelona. EXCLUSIV

16.01.2020 | 14:07
Ioan Filip declaratii acide la adresa lui Ionut Negoita Ar trebui sa bage bani mai cu cap Comparatia inedita cu Real Madrid si Barcelona EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Noul căpitan al echipei Dinamo București, Ioan Filip, a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK în cantonamentul din Spania în care l-a criticat pe finanțatorul Ionuț Negoiță.

Ioan Filip, declarații acide la adresa lui Ionuț Negoiță: ”Nu la noi trebuie căutată problema”

-Cum te simți tu la Dinamo după un an?

Este al treilea an în care suntem mai aproape de play-out decât de play-off și asta cauzează toate problemele. Asta e cea mai mare problemă, că nu se prinde play-off-ul.

ADVERTISEMENT

-Chiar este asta cea mai mare problemă?

De aici se merge mai departe, că a plecat Dan, că a plecat Ciobi, că a plecat nu știu care. Nistor nici nu știa ce se întâmplă, și el a spus că mai întâi s-au înțeles cluburile. Nu la noi trebuie căutată problema.

-V-au afectat problemele cu banii?

Vrând, nevrând subconștientul tău lucrează și atunci când nu ai o certitudine, nu știi ce se va întâmpla, cu siguranță că aportul tău nu mai e același. Chiar dacă se spune că noi câștigăm câteva zeci de mii pe an, nu e la fel pentru că tu nu îi ai la timp.

ADVERTISEMENT

-Mai ales că viața de fotbalist e scurtă…

Ai rate la casă, ai altele și tu joci până la 35 de ani după care gata. Și când te lași și îți dai seama că nu știi să faci nimic e greu. Încercăm să strângem bani pentru ca atunci când ne retragem să ne facem un business, dar dacă tu nu ești plătit la timp e mai greu.

-Sunt unii jucători care nici de Sărbători nu au avut bani…

Nici acum nu am primit banii de Sărbători. Dar asta pornește de la noi, de la jucători, că acceptăm acest lucru. Cei de la AFAN au vrut să facă o acțiune, dar au fost unii căpitani de echipă care nu au fost de acord pentru că ei erau plătiți la zi și nu îi interesa de restul.

ADVERTISEMENT

-Și ce e de făcut în acest caz?

Ar trebui să facem o acțiune cum au făcut cei de la Real Madrid și Barcelona când au oprit etapa în Spania pentru că erau niște jucători neplătiți de prin liga a doua și a treia. Probabil asta ar trebui să facem și noi, să luăm atitudine.

-Ți s-a mai întâmplat să nu primești banii la timp?

Mi s-a mai întâmplat să nu fiu plătit, nu e prima dată acum la Dinamo. În România au fost puține cazuri în care am fost plătit la zi.

ADVERTISEMENT

-Crezi că se va vinde clubul?

Habar nu am. Asta cu se vinde, nu se vinde… Când vin și te păcălesc unii de cinci ori nu mai crezi. E ca în povestea cu lupul.

Ioan Filip

Ioan Filip, interviu pentru Fanatik la Benahavis

Gepostet von Fanatik.ro am Donnerstag, 16. Januar 2020

-V-ați dori ca Ionuț Negoiță să fie un patron care să bage bani în echipă?

Dânsul bagă bani, că noi avem un buget și de acolo se dau salarii, se fac deplasări. Probabil ar trebui să facă mai cu cap aceste lucruri.

-Toți vreți banderola de căpitan…

Dusan Uhrin a ales între mine și Puljic. Noi amândoi o să fim suspendați la primul meci și cred că Sorescu o să fie primul căpitan. Banderola nu e un moft, ea vine dacă o meriți. Cine o s-o merite, o s-o poarte. Eu o să fiu la fel, nu cred că o banderolă te poate schimba.

-Mai sperați la play-off?

Sperăm să câștigăm tot. Mai avem patru meciuri și trebuie să visăm. Și anul trecut au fost calcule, și ne-au ieșit calculele, doar că noi nu am reușit să câștigăm. Trebuie să ne gândim la noi, să câștigăm, pentru că sigur ceilalți se vor încurca.

-Cum vezi plecarea lui Dan Nistor?

E o pierdere pentru noi. Nu avem ce să facem în situația în care suntem. Clubul trebuie să strângă bani pentru a plăti salarii, celelalte datorii, să ia licența și probabil asta va fi singura sursă de venit. A fost Dan, a fost Ciobi, cine știe cine mai urmează. Dan a fost un căpitan adevărat.

-Dacă urmezi tu?

Păi și noi trebuie să ne vedem interesul, să mergem la mai bine. Deocamdată Dinamo nu mai e acel Dinamo care se bătea la primele locuri, care să cumpere jucători nu să vând la CFR sau la Craiova.

-Dacă ai avea ofertă de la FCSB ce ai face?

În momentul de față nu m-aș duce.

-Ce ar însemna pentru tine să prinzi un nou transfer în străinătate?

Mi-aș dori. Ar însemna foarte mult, mai ales că am și o vârstă. Mai am șase luni de contract, până acum nu mi s-a propus nimic, așa că o să vedem.

-Ai un mesaj pentru suporterii lui Dinamo?

Le cerem să fie alături de echipă pentru că dacă ei vor fi lângă noi echipa nu o să moară niciodată. Și ei știu asta.

-Cum e Dusan Uhrin ca antrenor?

E un tip agresiv, care cântărește foarte bine situațiile. Știe când să ne certe, știe când să ne felicite.

ADVERTISEMENT