Life

Ioan Gyuri Pascu ar fi împlinit 61 de ani. Cum și-l amintește Jojo, fosta colegă de la Divertis: „Avea un suflet curat”

Ioan Gyuri Pascu s-a născut pe 31 august 1961 la Agnita, Brașov, iar azi ar fi împlinit vârsta de 61 de ani. Cum era omul din spatele artistului regretat de români?
31.08.2022 | 08:30
Ioan Gyuri Pascu ar fi implinit 61 de ani Cum sil aminteste Jojo fosta colega de la Divertis Avea un suflet curat
Ioan Gyuri Pascu ar fi împlinit vârsta de 61 de ani
ADVERTISEMENT

Comediantul Ioan Gyuri Pascu ar fi împlinit astăzi, 31 august 2022, vârsta de 61 de ani. Fostul membru al Grupului Divertis a încetat din viațî în luna septembrie a anului 2016.

Jojo, amintiri despre Ioan Gyuri Pascu, de ziua lui

Una dintre colegele cu care a făcut istorie în televiziune, Jojo (Cătălina Grama) a vorbit despre Gyuri Pascu, dezvăluindu-l așa cum îl cunoșteau puțini.

ADVERTISEMENT

Jojo a mărturisit, în exclusivitate pentru FANATIK, care sunt cele mai frumoase lucruri cu care a rămas și va rămâne în minte despre Gyuri Pascu.

Actrița din serialul „Clanul” de la PRO TV ne-a spus că Gyuri Pascu avea un suflet curat și era un om de care nu aveai cum să nu te apropii imediat ce îl cunoșteai.

ADVERTISEMENT

„Era artist până în măduva oaselor. Era inegalabil”

FANATIK a întrebat-o pe Jojo ce lucruri frumoase îi vin în minte când își amintește de regretatul artist.

„Foarte multe… Sunt foarte multe emoții care se adună, pentru că Gyuri, pe lângă faptul că era un artist desăvârșit și un comic extraordinar, era și un om cu totul și cu totul deosebit.

ADVERTISEMENT

Era artist până în măduvă oaselor, cânta, compunea, scria, juca, făcea comedie, absolut orice. Era un artist complet. Nu am mai întâlnit de atunci, și am avut ocazia să joc cu mulți colegi foarte talentați, un comediant și un creator de personaje atât de bun.

Avea o memorie vizuală fantastică, nouă ne luau ore în șir să memorăm tot ce aveam de zis la cadru. Gyuri se uita o singură dată și gata.

ADVERTISEMENT

Era un bun improvizator, improviza atât de bine replicile încât, de multe ori, eu și Monica (n.r.: Anghel) rădeam minute în șir și nu mai puteai face nimic cu noi. Avea o poftă de viață extraordinară și un suflet foarte curat. Sunt multe lucruri de zis despre Gyuri Pascu. Era inegalabil”, a declarat Jojo, în exclusivitate pentru FANATIK.

Jojo a fost colegă cu Gyuri Pascu în grupul Divertis. Foto: Facebook

A murit în dimineața zilei de 26 septembrie 2016

Ioan Gyuri Pascu s-a stins din viață în dimineața zilei de luni, 26 septembrie 2016. Acesta a mai fost la un pas de moarte în 2010, când suferise un atac cerebral.

Echipajul SMURD fusese chemat în acea zi, în jurul orei 5, iar medicii au constatat că pacientul suferise un stop cardio respirator. Procedurile de resuscitare au durat aproximativ o oră. La 6 dimineața fusese declarat decesul.

Actor și cântăreț de succes

Ioan Gyuri Pascu a fost un cunoscut muzician și actor român, devenit celebru în special datorită show-ului de divertisment Divertis de la Antena 1.

A abordat mai multe stiluri muzicale, lansându-se în lumea cântecelor în anul 1977. A cântat pop, rock, blues și reggae. În afară de grupul Divertis, a făcut parte și din alte formații de succes în anii 1990 precum The Blue Workers și Pacific.

Gyuri Pascu a avut o casă de discuri, Tempo Music, unde a lansat mai multe melodii de rock alternativ, devenind pe parcurs și un fin critic și analist al radioului comercial românesc.

În calitate de actor, s-a mai făcut remarcat în filmul „O vară de neuitat”, regizat de Lucian Pintilie și „Occident”, sub bagheta magică a lui Cristian Mungiu.

A făcut furori și în teatru, în special în piesa „Take, Ianke și Cadâr”.

ADVERTISEMENT