Fotbal intern

Ioan Hora, noul atacant al lui FCSB. Becali: „În viaţa mea nu am întâlnit un băiat ca el”

20.01.2019 | 12:53
Ioan Hora noul atacant al lui FCSB Becali In viata mea nu am intalnit un baiat ca el

FCSB mută pe piața transferurilor. Roș-albaștrii au adus un nou atacant cu care și-au întărit lotul, în cursa pentru urmărirea celor de la CFR Cluj. Vicecampioana României l-a adus pe Ioan Hora, într-o mutare surpriză efectuată de Gigi Becali.


UPDATE, 20 ianuarie, ora 12.00/ Ocupanta locului 2 în clasamentul Ligii 1 Betano, FCSB l-a prezentat oficial pe Ioan Hora, după ce fostul golgheter al Ligii 1 a semnat un contract până în 2022.. Conform Telekom Sport, atacantul va primi un salariu de 15.000 de euro pe lună.

„În viaţa mea nu am întâlnit un băiat ca el. Un jucător să spună vreau să vin la Steaua, fă contractul cum vrei şi cu asta basta. Şi el nu e un mare milionar, dar a zis am făcut nişte bani. E mulţumit”, a declarat Gigi Becali.

Sper să joc vârf împins şi sper să luăm campionatul, a spus și Ioan Hora.

Hora, prezentat la FCSB
Ioan Hora a fost prezentat la FCSB

UPDATE, ora 19:18 / Ioan Hora va fi prezentat oficial la FCSB duminică, la Palatul din Aleea Alexandru deținut de finanțatorul Gigi Becali. Conform Telekom Sport, atacantul va primi un salariu de 15.000 de euro pe lună.


Ioan Hora era liber de contract, după despărțirea de echipa turcă Akhisarspor. Atacantul a fost golgeter al României în sezonul 2015/2016, când juca pentru Pandurii Târgu Jiu. Imediat după acest sezon, Hora s-a transferat în Turcia, acolo unde a evoluat pentru Konyaspor, Elaizgspor și Akhsarspor, în primele două ligi din Turcia. În total a marcat 10 goluri în 59 de meciuri.

Ioan Hora, noul atacant al FCSB. Vine în locul lui Carlos Fortes?

Transferul lui Ioan Hora a fost confirmat de patronul FCSB, Gigi Becali. „Voi aduce un atacant. E român, a jucat în străinătate și a fost golgeter în Liga 1. E genul meu de atacant. E marcator! Îmi place foarte mult de el. Este ce caut eu”, a spus Gigi Becali, pentru gsp.ro. Interesant este că fostul atacant al Pandurilor a fost aproape în această perioadă și de alte două echipe din Liga 1 Betano. Este vorba despre Dinamo București, acolo unde a fost dorit de Mircea Rednic și de Gaz Metan Mediaș. El a avut tratative avansate cu trupa lui Edi Iordănescu, dar nu a ajuns la Mediaș întrucât a fost nemulțumiți de termenii contractului, după cum a anunțat FANATIK.

Ioan Hora a semnat cu FCSB. În ultimii 2 ani și jumătate a jucat în Turcia

Aducerea lui Ioan Hora pune la îndoială mutarea lui Carlos Fortes. Atacantul portughez era ca și transferat la FCSB, exista și un acord între roș-albaștri și Gaz Metan, dar trecerea lui în Capitală s-a împotmolit. „ A existat un acord între cele două cluburi. FCSB putea să meargă mai departe și să intre în acest proces de negocieri cu jucătorul. Situația a fost mai complicată, jucătorul e deținut în coproprietate de Gaz Metan. Toți banii intrau la noi, apoi erau împărțiți. Erau mulți intermediari. Dacă jucătorul nu a ajuns la un acord cu clubul, nu e vina noastră”, a spus Edi Iordănescu, despre transferul eșuat al lui Carlos Fortes la FCSB 

  • 19 goluri a înscris Ioan Hora în sezonul 2015/2016, când a fost golgeterul Ligii 1 Betano 
  • 300.000 de euro este cota actuală a lui Hora, potrivit transfermarkt.de