Fotbal intern

Ioan Mărginean face anunțul momentului: „Dinamo e de nerefuzat! Fac eu voluntariat 12 luni și trăiesc din pensie!” Exclusiv

05.05.2020 | 22:33
Ioan Marginean face anuntul momentului Dinamo e de nerefuzat Fac eu voluntariat 12 luni si traiesc din pensie Exclusiv
ADVERTISEMENT

Președintele celor de la Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean, a reușit să formeze alături de Edi Iordănescu o formație de play-off în Ardeal, una pe care a preluat-o în cel mai prost moment istoric, când era aproape de faliment.

Acum, o altă grupare din Liga 1 care este într-o situație asemănătoare, dar care nu mai are varianta insolvenței, a pus ochii pe conducătorul ardelenilor. Este vorba despre Dinamo!

ADVERTISEMENT

Ioan Mărginean: „Dinamo e de nerefuzat! Condiția să vin este să se unească galeriile!”

FANATIK a discutat cu președintele Gazului despre această oportunitate de ultimă oră apărută pe piață, acesta fiind de acord să ne ofere primele declarații pe subiect.

Pentru mine, Dinamo este de nerefuzat! Ar fi circuitul perfect de la 19 ani, când am ajuns în Ștefan cel Mare, să mă întorc la 60 de ani. O condiție minimă însă trebuie să pun: să se unească galeriile! Apoi trebuie să fim sănătoși că o scoatem la capăt.

ADVERTISEMENT

Facem un nou board, transparent. Domnul Negoiță primul, 3 membri din PCH, 3 membri ADPD, trei foști fotbaliști și eu, un pensionar din fotbal, 11 oameni, ne punem la masă și ne canalizăm toate energiile să salvăm Dinamo și să facem cu adevărat performanță.

Acest board să fie sprijinit de un sistem piramidal economic (marketing, ticketing), juridic și să înființăm echipa a doua obligatoriu pe care putem să încercăm să o înscriem în Liga a 2-a. Ca să nu se simtă jucătorii pedepsiți că-i trimiți în Liga a III-a să joace, așa dacă joacă la Ploiești sau la Călărași e altceva”.

ADVERTISEMENT

„Știm că suntem săraci acum, dar vom reuși! Facem chetă să jucăm meciurile pe Arena Națională”

Trebuie clarificat tot. Transparență zi și noapte! Ne așezăm la o masă, știm că suntem săraci în momentul ăsta, dar stăm în aceeași barcă și vom reuși. Facem chetă să jucăm meciurile pe Arena Națională și dacă chiar nu avem bani măcar mergem pe Arcul de Triumf să se creeze altă emulație, atunci când se va putea juca iar cu spectatori.

Și evident de vorbit cu Badea, la Ministerul de Interne, cu cei de la CS Dinamo, cu toți de care depinde construirea unui nou stadion. Să ne unim ca Dinamo să joace pe stadionul ei, în groapa ei, în istoria ei”, spune Mărginean.

ADVERTISEMENT

„Sunt dispus să fac voluntariat la Dinamo 12 luni. Trăiesc din pensie”

Actualul șef al Gazului e convins că Dinamo poate ieși din situația dificilă pe care o traversează în acest moment.

ADVERTISEMENT

Știți ce cred eu? Că au fost greșeli de comunicare. Negoiță a scos clubul din insolvență, dar a văzut că n-a făcut performanță deși a asigurat totuși în anii ăștia bugete mari salariale, peste ce am avut noi la Mediaș și a spus omul clar: nu mai pot! Dacă nu faci performanță, ca patron ieși în pierdere.

Iar în timpul ăsta nu a venit nimeni cu un proiect bun. Dacă-l convingem să mai rămână un an, se unesc galeriile și oamenii se mobilizează și trag toți la aceeași căruță, sigur am avea succes cu acest proiect socios și am fi un exemplu pentru alte echipe de tradiție.

Eu sunt dispus să fac voluntariat 12 luni la Dinamo, în 2-3 luni pot să mă pensionez anticipat și trăiesc din pensie. Și dacă reușesc după aceste 12 luni negociem atunci. Important e să salvăm acest club cu un plan de la A la Z”, a declarat Ioan Mărginean în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 3 titluri (1982, 1983 și 1984) și două Cupe ale României (în 1983 și 1984) a câștigat Mărginean ca și jucător al lui Dinamo, dar a și bifat semifinala de Cupa Campionilor Europeni cu Liverpool