Fotbal intern

Ioan Mărginean, singurul președinte din Liga 1 care le-a interzis jucătorilor străini să plece acasă. Sunt cazați la stadion! EXCLUSIV

16.03.2020 | 11:04
Ioan Marginean singurul presedinte din Liga 1 care lea interzis jucatorilor straini sa plece acasa Sunt cazati la stadion EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Suspendarea campionatului până cel puțin la 31 martie a făcut ca unii jucători străini de la formațiile din prima noastră divizie să plece acasă în această perioadă. Nu foarte mulți, dar sunt destui stranieri aflați acum în propriile țări.

Unii dintre ei au dorit să plece, dar acest lucru nu le-a fost permis. Este vorba despre stranierii celor de la Gaz Metan Mediaș, care s-au lovit de refuzul președintelui Ioan Mărginean. Acesta nu a dorit ca jucătorii să părăsească România în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Ioan Mărginean s-a opus ca jucătorii străini de la Gaz Metan Mediaș să plece acasă în timpul suspendării Ligii 1

Dacă jucătorii străini ai celor de la FCSB au altfel de bătăi de cap, în sensul că Gigi Becali este singurul patron din Liga 1 care le-a cerut fotbaliștilor săi să vină la antrenament toată săptămâna trecută, cei de la Gaz Metan Mediaș nu se antrenează, dar nici nu pleacă acasă!

Cei 10 jucători pe care Gaz Metan Mediaș îi are în lot pentru partea a doua a sezonului sunt blocați la Mediaș! Președintele Ioan Mărginean nu a fost de acord ca aceștia să părăsească România în perioada de suspendare a campionatului.

ADVERTISEMENT

Majoritatea stranierilor de la Mediaș sunt cazați la hotelul de la stadion, pentru că nu toți și-au închiriat apartamente ca să locuiască în oraș.

Deși nu se antrenează în aceste zile, terenul de pregătire fiind la circa o sută de metri de hotelul de la stadion, jucătorii sunt nevoiți să-și petreacă timpul stând doar în camere. Li s-a motivat că o eventuală plecare acum din țară i-ar scoate din formă dacă se va relua campionatul pe 31 martie, după estimarea inițială.

ADVERTISEMENT

Situație total diferită în Moldova: cei de la Botoșani sunt disperați să plece acasă, cei de la Iași nu vor să părăsească România!

O situație diametral opusă se întâlnește la cele două formații din Moldova ce activează în Casa Pariurilor Liga 1. Marius Croitoru, antrenorul celor de la Botoșani, a declarat că-i înțelege pe jucătorii săi străini.

Situația e complicată rău. Marea majoritate a cluburilor au lotul format din mulți străini. E o realitate. Vă dați seama că jucătorii vor să plece, primesc mesaje de la ei din minut în minut. E dificil. Mă gândesc că dacă trebuie să îi chem la antrenament, vor intra în carantină 14 zile și îi pierd. Trebuie să iau o decizie dificilă în ceea ce îi privește. Aș fi tentat să le dau drumul. Uman, nu mă pot împotrivi. Înțeleg ce înseamnă să fii cu gândul la familie. Cea mai importantă este viața. Le e teamă că se închid aeroporturile, că se închid orașele. Panica e foarte greu de controlat”, a spus Croitoru la Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT

Este o situație proastă și gravă în România și în întreaga lume. Ligile sunt amânate, școlile sunt închise deocamdată. Este trist, pentru că nimeni nu își poate trăi viața normală. Și sperăm doar că acest virus va dispărea curând. Planurile mele sunt să rămân în lași până când lucrurile se vor calma. Stau în casă, încerc să ies doar pentru a cumpăra de mâncare. Nu îmi este frică” – Michael Omoh pentru Prosport

La Iași însă, jucătorii străini ai lui Mircea Rednic se simt mult mai în siguranță să rămână în România. „Casa mea este foarte departe de România și dacă ar fi să plec, va trebui să stau în carantină două săptămâni. Așa că prefer să rămân la Iași, până când totul se va rezolva”, spune și argentinianul Passaglia.

  • 10 jucători străini sunt în lotul lui Gaz Metan Mediaș: Batista, Juel-Nielsen, Gabriel Moura, Romeo, Fofana, Diakota, Droppa, Cardoso, Ely Fernandes și Chamed
  • 1 punct a făcut Gazul în primele două meciuri de play-out din istorie, remiza albă din ultima etapă cu campioana CFR Cluj
ADVERTISEMENT