News

Ioan Niculae, dat în urmărire naţională, după condamnarea la 5 ani de închisoare

18.02.2021 | 22:08
Ioan Niculae dat in urmarire nationala dupa condamnarea la 5 ani de inchisoare
ADVERTISEMENT

Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Omul de afaceri a primit această pedeapsă în dosarul Interagro.


Ioan Niculae, dat în urmărire naţională

UPDATE 18 februarie, 22:00 / Poliţiştii s-au deplasat la domiciliul lui Ioan Niculae, pentru a-l conduce la penitenciar, după ce patronul Astrei a fost condamnat la 5 ani de detenţie. Omul de afaceri nu se afla la adresa respectivă, aşa că oamenii legii l-au dat în urmărire naţională, respectând procedurile standard. În cazul în care nu va fi găsit, se va emite şi un mandat de urmărire internaţională.

ADVERTISEMENT
Ioan Niculae, dat în urmărire naţională. FOTO: captură politiaromana.ro
Ioan Niculae, dat în urmărire naţională. FOTO: captură politiaromana.ro

Ştire iniţială, 18 februarie, ora 17:40

Decizia a fost anunțată astăzi, după ce procurorii Direcției Naturale Anticorupție ceruseră în data de 27 ianuarie pedeapsa maximă posibilă în cazurile de instigare de evaziune fiscală și spălare de bani.

Este a doua condamnare cu înschisoarea pentru Ioan Niculae, după ce el a mai efectuat o pedeapsă dictată tot într-un dosar de corupție. Decizia este definitivă și nu poate fi contestată

ADVERTISEMENT

Ioan Niculae, 5 ani de închisoare cu executare. A doua condamnare pentru corupție

5 ani de închisoare cu executare a primit Ioan Niculae în dosarul „Interagro”. Aceasta este pedeapsa maximă în cazurile de instigare la evaziune fiscală și spălare de bani și a fost solicitată de procurorii DNA în data de 27 ianuarie.

La ultimul termen din proces, Ioan Niculae a absentat din sala de judecată, invocând ca argument faptul că a fost internat în Italia, la Milano pentru a fi tratat de COVID-19, anunță G4Media.

ADVERTISEMENT

Ioan Niculae fusese condamnat în 2018 de Tribunalul București la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în acest dosar. Și Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al CJ Brăila, fusese anchetat, dar a scăpat de acuzele de trafic de influență în cele din urmă.

Atacat de un protestatar la precedenta înfățișare în instanță

În septembrie 2020, Ioan Niculae s-a prezentat în fața instanței, iar la ieșire a fost așteptat de un protestatar care l-a agresat verbal și care a fost aproape să îl atace și fizic.

ADVERTISEMENT

„Sunt la Curtea de Apel București, de unde o să iasă cât de curând unul dintre foștii securiști bătăuși, Ioan Nicuale. Cel care s-a îmbogățit după 89 prin furt, cel care a furat din Comerțul Exterior, pentru care a lucrat înainte de 89.

O să arăt acum unul dintre foștii securiști bătăuși. Ia uitați aici un fost securist, Ioan Niculae, tovarășul maior de Securitate, Ioan Niculae”, a acuzat atunci protestatarul Marian Tivilic Moroșanu, poreclit „Ceaușescu”.

ADVERTISEMENT
Tags: