News

Ioan Niculae a ajuns în România și s-a predat. Va fi carantinat la Rahova

19.02.2021 | 14:44
Ioan Niculae a ajuns in Romania si sa predat Va fi carantinat la Rahova
Patronul echipei Astra Giurgiu a fost arestat. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, instigare la spălare de bani și cumpărare de influență, Ioan Niculae și-a respectat promisiunea făcută joi seara, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune și a ajuns în țară pentru a-și executa pedeapsa.

De îndată ce a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă din Capitală, patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu a fost arestat și  repartizat penitenciarului aferent adresei din buletin, cel mai probabil Rahova.

ADVERTISEMENT

Urmează carantina, apoi regimul de executare, plasarea într-o secție din Rahova sau alt penitenciar, în funcție regimul de executare”, a explicat Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru Gândul.ro.

Ioan Niculae s-a predat. A fost arestat pe Aeroportul Henri Coandă

Pentru că nu l-au găsit acasă imediat după pronunțarea sentinței, polițiștii au urmat procedura specifică acestor situații și au emis pe numele milionarului un mandat de urmărire națională, în primă fază, după care acesta a fost extins la nivel internațional.

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Ioan Niculae, aflat într-o clinică din Italia, unde se recupera după infecția cu noul coronavirus, a dat asigurări că se va întoarce în țară pentru a fi încarcerat.

Sunt în Italia la o clinică internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veștii din România că am fost condamnat mi-am făcut externarea și încep să mă pregătesc să vin în țară. Mâine (n.r. vineri, 19 februarie) sunt în țară.

ADVERTISEMENT

Nu am găsit niciun avion din zona Milano, va trebuie să mă deplasez, probabil, cât mai departe de Milano ca să pot găsi un avion.

Nici nu credeam că se va da o sentință astăzi (joi, n.r.), având în vedere votul de ieri al CCR-ului, pe o lege de care și eu ar fi trebuit să beneficiez, ca oricare din România”, a declarat patronul fostei campioane a României.

ADVERTISEMENT

De ce a ajuns în spatele gratiilor?

Potrivit procurorilor DNA, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestuia, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. Pe lângă pedeapsa principală, instanța i-a interzis omului de afaceri să fie acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executare.

ADVERTISEMENT
Tags: