Sport

Ioan Niculae a fost eliberat din închisoare! Ce planuri legate de fotbal are patronul de la Astra

Ioan Niculae (67 de ani) a fost eliberat din închisoare în urmă cu trei săptămâni, după ce în februarie 2021 primise o condamnare de cinci ani cu executare.
22.05.2022 | 13:55
Ioan Niculae a fost eliberat din inchisoare Ce planuri legate de fotbal are patronul de la Astra
Ioan Niculae a fost eliberat din închisoare. Ce planuri are legate de Astra. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

Ioan Niculae a fost eliberat încă de la începutul lunii mai, anunță Gsp. Omul de afaceri și-a făcut deja planurile în privința Astrei Giurgiu, echipă retrogradată în Liga 3, pe care încă o patronează. Niculae vrea să țină clubul în viață în următoarea perioadă, în special din rațiuni financiare.

Ioan Niculae a fost eliberat din închisoare și și-a făcut planurile cu Astra. Ce urmează pentru campioana României din 2016

Astra se află în acest moment în insolvență, iar Niculae va continua să achite cheltuielile clubului, pe care încearcă să le diminueze pe cât posibil. Vrea întâi să rezolve situația jucătorilor cu potențial de a încasa bani pe care îi are sub contract, dar care sunt împrumutați la alte echipe.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Astra Giurgiu ar mai avea de încasat tranșe din jucători pe care i-a cedat în ultima perioadă. Cum ar fi cazul lui Albert Stahl, pentru care Ioan Niculae ar urma să mai primească încă 70.000 de euro de la Rapid. De asemenea, giurgiuvenii au procente din transferuri pentru doi jucători importanți din Liga 1, Valentin Gheorghe (FCSB) și Mihai Popa (FC Voluntari).

Cel mai probabil, Ioan Niculae va continua să țină Astra în viață până când va încasa ratele pe jucătorii pe care i-a cedat și va negocia pentru procentele pe care le mai are pentru transferurile unor jucători. Iar apoi există riscul ca Astra, campioana din 2016, să dispară din peisajul fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu, clubul inventat de Ioan Niculae, are patru trofee în palmares: titlul în Liga 1, Cupa României și două Supercupe

În februarie 2021, Ioan Niculae a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu, club care a existat doar datorită lui Ioan Niculae, are în palmares patru trofee: titlul în Liga 1 în 2016, Cupa României în 2014 și Supercupa României, în 2015 și 2017.

Tags: