News

Ioan Niculae, tot mai aproape de a ieși din închisoare. A fost condamnat la 5 ani în dosarul Interagro

Omul de afaceri Ioan Niculae este tot mai aproape de a ieși din închisoare. Condamnat la 5 ani în dosarul Interagro, acestuia i-a fost aprobată, miercuri, cererea de eliberare condiționată.
10.11.2021 | 15:53
Ioan Niculae tot mai aproape de a iesi din inchisoare A fost condamnat la 5 ani in dosarul Interagro
Cererea de eliberare condiționată a afaceristului Ioan Niculae, aprobată de judecători. Sentința nu e definitivă. Sursa foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Ioan Niculae, care este și patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu, face un pas important în tentativa sa de a ieși din închisoare.

Miercuri, 10 noiembrie, judecătoria Medgidia a admis cererea afaceristului privind eliberarea condiționată din Penitenciarul Poarta Albă, după ce acesta a executat efectiv 9 luni din pedeapsa de 5 ani primită în dosarul Interagro.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat faptul că decizia magistraților de azi nu este una definitivă, iar procurorii pot face contestație, conform G4Media.

Ioan Niculae, tot mai aproape de a ieși din închisoare. I-a fost aprobată cererea de eliberare condiționată

Pentru cunoscutul om de afaceri, aceasta este cea de-a doua decizie favorabilă primită în instanţă. Prima fusese dată tot de Judecătoria Medgidia în luna mai, însă hotărârea a fost desfiinţată la apel de Tribunalul Constanţa.

ADVERTISEMENT

Pe 12 octombrie, tribunalul Constanţa respingea cererea privind eliberarea condiţionată din închisoare a omului de afaceri Ioan Niculae, care execută în Penitenciarul Poarta Albă.

”În baza art.587 alin.3 C.p.p., art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p.: Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de către condamnatul NICULAE IOAN împotriva sentinţei penale nr.1836/9.09.2021 a Judecătoriei Medgidia pron. în dosarul nr. 6750/256/2021. În baza art.275 alin.2 C.p.p.: Dispune obligarea condamnatului la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în sumă de 200 lei. Definitivă”, se arată în decizia din 12.10.2021 a Tribunalului Constanța.

ADVERTISEMENT

Acum, în procesul de calculare a fracției de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, judecătorii au ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare (197 zile), ca urmare a condamnării de 2 ani şi 6 luni, primite în 2015 în dosarul ”Mită la PSD”.

Ioan Niculae, condamnat la 5 ani de închisoare în luna februarie

Reamintim că pe data de 18 februarie 2021 Ioan Niculae a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

ADVERTISEMENT

Pe lângă această condamnare, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Procurorii DNA au constatat că, în perioada august 2008 – martie 2009, Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, au încheiat un contract fictiv în urma căruia cele două părți s-au sustras de plata taxelor și impozitelor la bugetul de stat.

Într-o primă fază, Ioan Niculae a primit o pedeapsă de 2 ani și jumătate de închisoare. În aceeași speță, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

ADVERTISEMENT
Tags: