Avionul lui Ioan Niculae, scos la licitaţie. Preţul de pornire este de peste 5.000.000 de dolari

Iuliana Spirache   
in Astra Giurgiu
17/04/2018, 21:02
Avionul lui Ioan Niculae, scos la licitaţie. Preţul de pornire este de peste 5.000.000 de dolari

Banca Transilvania a anunţat că va scoate la vânzare avionul de lux al patronului de la Astra Giurgiu, toate acestea pentru a-şi recupera o datorie a firmei Interagro. Aeronava era utilizată pentru călătoriile de afaceri de către Ioan Niculae, anunţă digi24.ro.

Preţul de pornire al licitaţiei pentru aeronava lui Ioan Niculae este de 5.171.000 de dolari, însă data la care va avea loc evenimentul nu a fost încă stabilită. „Aeronava marca Hawker, model 900 XP, numar de fabricatie HA-0182, tip mid-sized private jet, dotată cu spatiu larg de cabină, capacitate de zbor la mare altitudine, autonomie de zbor pe o rază de până la 5463 km. Configuraţia interioară este de 8 pasageri, un pilot, un copilot şi un cabin crew. Dotările aeronavei sunt specific serviciilor asigurate pentru segmental călătoriilor tip business”, se arată în anunţul Băncii Transilvania.

Ioan Niculae cerea 14 milioane de dolari pe aeronavă

Avionul a fost fabricat în 2011 şi este înregistrat în România. Ioan Niculae a efectuat cu el zboruri în întreaga Europă şi este pe numele firmei Interaviaţion, al cărei acţionariat se împarte între Adina Niculae şi Interagro. În 2015, Interagro a încercat să-l vândă, dar preţul de 14 milioane de dolari era mult prea mare.

Închide ×