Sport

Ioan Ovidiu Sabău, fericit după ce U Cluj s-a calificat în finala Cupei României: „E o mare performanță”

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui Cluj, a vorbit despre finala cu Sepsi după ce „studenții” au eliminat UTA. Ce spune de lupta pentru evitarea retrogradării
28.04.2023 | 00:16
Ioan Ovidiu Sabau fericit dupa ce U Cluj sa calificat in finala Cupei Romaniei E o mare performanta
Ioan Ovidiu Sabău e cu Universitatea Cluj pe locul 11, cu 26 de puncte. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău e un antrenor împlinit după ce Universitatea Cluj a câștigat meciul cu UTA și va juca în finala Cupei României Betano împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

Ioan Ovidiu Sabău, euforic după U Cluj – UTA 1-0: „Îmi doresc să stau liniștit și să mă bucur și eu puțin”

Ioan Ovidiu Sabău se află în fața celei mai performanțe din cariera de antrenor, după ce a dus-o pe U Cluj în finala Cupei României Betano: „E o performanță, un lucru foarte important pentru mine. E o mare performanță să joci o finală. Eram la retrogradare, încet-încet ne-am revenit. Eu mă bucur foarte puțin, am un joc foarte greu luni, cu FC Voluntari”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul „șepcilor roșii” se temea de un lucru înainte de meciul cu UTA: „E un singur joc, ai nevoie de jucători cu experiență, maturitate, să stai foarte bine în teren, am reușit să înscriem și era foarte important să ținem de acest rezultat. Era foarte important să nu avem jucători accidentați. Mâine îmi voi da seama dacă s-a accidentat cineva”.

Sabău îi aduce cu picioarele pe pământ pe jucătorii săi și consideră că U Cluj nu a scăpat de emoții în campionat: „Lotul este destul de subțire numeric, ne așteaptă un joc dificil, obiectivul salvării de la retrogradare nu este încă realizat, ne așteaptă o muncă foarte grea”.

ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău: „E o calificare muncită și meritată”

Antrenorul ardelenilor a explicat cum a reușit să o revitalizeze pe U Cluj: „Lucrurile merg bine. Când suntem cu mintea la ce avem de făcut, ne pregătim foarte bine, suntem disciplinați, aici se face diferența. Am reușit să ținem de rezultat, chiar dacă UTA a avut posesia. Nu și-au creat ocazii clare de a înscrie. E o calificare muncită și meritată”.

Ovidiu Sabău a vorbit și despre meciul cu FC Voluntari: „Îmi doresc să stau liniștit și să mă bucur și eu puțin. Nu trebuie să ajungem la baraj. Ne așteaptă un meci cu o echipă care nu stă foarte bine în clasament, trebuie să îmi refac jucătorii, lipsește și Chipciu, sper ca Martic să nu fie accidentat”.

ADVERTISEMENT

Alexandru Chipciu a luat intenționat al doilea cartonaș galben pentru a fi sigur că nu va rata marea finală cu Sepsi, iar Sabău se bucură că a scăpat de acest pericol: „E un avantaj mare (n.red. că se poate baza pe Chipciu la meciul cu Sepsi) și mă bucur, pentru că meritau. La cum s-a comportat Alex (n.red. Chipciu), mă bucur foarte mult”, a mai spus antrenorul la Digi Sport.

U Cluj – Sepsi, marea finală a Cupei României Betano

FANATIK a anunțat în exclusivitate că finala Cupei României Betano dintre Universitatea Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe se va disputa pe stadionul Municipal din Sibiu.

ADVERTISEMENT

Proximitatea de Cluj este un avantaj mare pentru „șepcile roșii”, care cu siguranță vor fi susținuți de un întreg stadion în marea finală care va avea loc pe 25 mai.

ADVERTISEMENT