Sport

Ioan Ovidiu Sabău îl apără pe Dan Petrescu după CFR Cluj – FCSB 0-1. ”Acolo se întâmplă ceva. Poate jucătorii sunt uzați mental și fizic”

Înfrângerea campioanei CFR Cluj, acasă, în fața rivalei FCSB, a stârnit iar furia finanțatorului ardelenilor Neluțu Varga. Fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău îl apără pe Dan Petrescu amenințat cu demiterea.
20.04.2022 | 14:08
Ioan Ovidiu Sabau il apara pe Dan Petrescu dupa CFR Cluj  FCSB 01 Acolo se intampla ceva Poate jucatorii sunt uzati mental si fizic
ADVERTISEMENT

CFR Cluj domină întrecerea fotbalistică internă de patru ani. Și acest sezon în Casa Pariurilor Liga 1 a avut-o tot pe campioana țării în prim-plan. Până în play-off. Eșecul cu FCSB a învolburat iar apele în Gruia.

Ioan Ovidiu Sabău: ”Dan Petrescu trebuie susținut”

CFR Cluj a reușit o serie de 21 de meciuri fără înfrângere în Casa Pariurilor Liga 1, însă înjumătățirea punctelor în play-off, a menținut vie speranța adversarelor, FCSB și Universitatea Craiova, că ar putea încurca trupa lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Ultimele două înfruntări au reprezentat tot atâtea eșecuri pentru campioana României, tocmai în fața celor două contracandidate. Distanța respectabilă de puncte, de la sfârșitul sezonului regulat, 14 în favoarea vișiniilor, față de FCSB, s-a redus la doar două.

Înfrângerea de la sfârșitul săptămânii trecute, 0-1, la Cluj, cu echipa finanțată de Gigi Becali, a declanșat un nou cutremur în birourile arenei ”Dr Constantin Rădulescu”.

ADVERTISEMENT

S-a vehiculat chiar posibilitatea ca Dan Petrescu să fie demis dacă nu va cuceri al cincilea titlu consecutiv cu CFR, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Fostul mare internațional Ioan Ovidiu Sabău consideră că nu fostul lui coechipier de la echipa națională este principalul vinovat, iar cauzele decăderii ar trebui căutate în vestiar.

ADVERTISEMENT

”Acolo se întâmplă ceva. Poate jucătorii sunt uzați mental și fizic. Poate unii jucători nu dau maximum, nu sunt mulțumiți pentru că joacă mai puțin. În lot s-a investit cel mai mult, se aude că sunt probleme de ordin financiar.

Nu se poate schimba nimic. Ce să schimbi? Antrenorul? Nu poți să-l schimbi, nu ai cum! Trebuie să plătești o anumită clauză. În cinci etape să schimbi, să vină altcineva…Și pe cine găsești?

ADVERTISEMENT

Sunt momente în care cei care sunt lângă Dan Petrescu trebuie să-i acorde încredere maximă”, a spus Sabău, pentru postul Prima Sport 2.

Mesajul lui Ioan Ovidiu Sabău pentru conducerea CFR-ului

Fostul internațional este de părere că oficialii campioanei CFR Cluj trebuie să se regrupeze și să strângă rândurile în jurul antrenorului Dan Petrescu și a echipei, pentru a nu da posibilitatea adversarilor să profite de starea de tensiune care a pus stăpânire pe clubul ardelean.

”Conducerea e nemulțumită, vrea să câștige titlul și să meargă în cupele europene. Se pot spune multe când pierzi la Craiova și cu FCSB, ceea ce nu s-a mai întâmplat. CFR era o echipă greu de învins, agresivă, motivată, care nu te lăsa să joci și nu-ți dădea spații.

Sunt momente grele, oamenii care se pricep la fotbal ar trebui să știe să gestioneze astfel de momente. Chiar dacă nu au încredere! Dan Petrescu nu trebuie să simtă lipsa încrederii.

Nici jucătorii, publicul și adversarii care au rămas. Dacă simt că ești slab, nepregătit, joacă cu alt moral. Când adversarului nu-i mai e frică de tine, abordezi altfel meciurile”, a adăugat Sabău.

ADVERTISEMENT