Sport

Ioan Ovidiu Sabău s-a lămurit de Ianis Stoica, primul fotbalist plecat de la FCSB în iarnă: „Îl văd preocupat”

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, a tras primele concluzii despre Ianis Stoica după doar câteva zile. Tânărul atacant a fost primul fotbalist dat afară de FCSB.
14.01.2023 | 15:00
Ioan Ovidiu Sabau sa lamurit de Ianis Stoica primul fotbalist plecat de la FCSB in iarna Il vad preocupat
Ioan Ovidiu Sabău s-a lămurit în privința lui Ianis Stoica, împrumutat de la FCSB. Sursă foto: Facebook - @FC Universitatea Cluj.
ADVERTISEMENT

FCSB se află în topul echipelor din SuperLiga în ceea ce privește numărul de jucători care și-au reziliat contractul. Printre fotbaliștii vicecampioanei care au făcut pasul în spate se numără Ianis Stoica. Atacantul în vârstă de 20 de ani a ajuns sub formă de împrumut la ”U” Cluj. Ovidiu Sabău, noul antrenor al „șepcilor roșii”, s-a lămurit în privința fostului fotbalist al FCSB-ului după doar câteva zile.

Ioan Ovidiu Sabău, lămurit în privința lui Ianis Stoica: „Vrea să ajungă la cel mai înalt nivel”

Ianis Stoica, care se anunța un fotbalist promițător la FCSB pentru restul sezonului, folosit titular în primele meciuri de Nicolae Dică, a fost trecut pe lista de plecări de Gigi Becali și a ajuns să fie împrumutat până la finalul actualei stagiuni la ”U” Cluj.

ADVERTISEMENT

Ajuns pe banca formației ardelene, lui Ovidiu Sabău nu i-a trebuit mult timp pentru a se convinge de tânărul atacant. Antrenorul nou-promovatei consideră că Ianis Stoica are obiective mărețe și își dorește foarte mult să crească.

„Îl văd preocupat. Își dorește foarte mult să crească, să aibă evoluții foarte bune. Are niște obiective foarte clare, vrea să ajungă să joace la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

 Văd un copil serios, un copil pentru fotbal. Cam toți jucătorii tineri cu care lucrez aici mi se par foarte serioși”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, potrivit digisport.ro.

Ianis Stoica și-a stabilit obiectivul cu ”U” Cluj, înaintea plecării în Antalya: „Sperăm să ne salvăm de la retrogradare”

Transferul lui Ianis Stoica îi prinde bine lui Ovidiu Sabău. Fostul component al „Generației de Aur” va avea o soluție în plus pentru postul fotbalistului U21.

ADVERTISEMENT

Înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya cu ”U” Cluj, Ianis Stoica a comentat transferul în Ardeal și și-a stabilit obiectivul cu „șepcile roșii”. „E un pas înainte și sper să profit de el. Sperăm să ne salvăm de la retrogradare. Și să am cât mai multe reușite pe plan personal.

„Am în plan să joc cât mai bine, cât mai multe meciuri și să-mi ajut echipa. Nu am eu treabă cu schimbarea de antrenor.

ADVERTISEMENT

Eu am venit aici adus de președinte (n.r. – Radu Constantea). M-a vrut și domnul Neagoe (e.x. ”U”Cluj), dar președintele m-a dorit în primul rând. Avem suporteri frumoși și sper să-i facem cât mai fericiți”, au fost cuvintele lui Ianis Stoica.

Mihai Stoica a anunțat plecarea lui Ianis Stoica de la FCSB

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, a fost cel care a anunțat transferul lui Ianis Stoica. Oficialul vicecampioanei mărturisea că tânărul atacant ar fi putut ajunge și sub comanda lui Toni Petrea la Chindia Târgoviște.

„Ianis Stoica va avea și banderola pe braț (n.r. meciul cu Botoșani din Cupă). El are oferte de împrumut de la U Cluj și Chindia.

Nu s-a decis încă, el se decide mai greu, eu am simțit că ar vrea la Chindia. El e convins că va veni și o altă ofertă și venise o altă ofertă, dar nu s-au înțeles cu Gigi”, declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

  • 900.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Stoica, conform Transfermakrt. 
  • 57 de partide, 10 goluri și 6 pase decisive sunt cifrele înregistrate de Ianis Stoica în tricoul FCSB-ului. 

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT