News

Ioana Băsescu, interceptată de DNA în dosarul finanţării campaniei electorale: „Ai rămas cu 200.000 de euro, nu mai comenta!”

18.03.2021 | 16:30
Ioana Basescu interceptata de DNA in dosarul finantarii campaniei electorale Ai ramas cu 200000 de euro nu mai comenta
ADVERTISEMENT

Ioana Băsescu a fost interceptată de DNA în dosarul finanțării campaniei electorale. Acesta i se adresa fostului iubit, Mario Giovanni Francesco, reprosându-i că s-a ales cu 200.000 de euro.

Fiica fostului președinte Traian Băsescu se certa cu fostul partener de viață pentru justificarea banilor spălați în campania electorală din anul 2009. Aceasta l-a înjurat de mamă pe bărbat, dar i-a cerut și să se dezbrace, pentru a verifica dacă are microfoane sub haine, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Informațiile apar în motivarea Curții de Apel București din dosarul în care Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de închisoare. În același dosar, Elena Udrea a primit opt ani de închisoare și Dan Andronic a fost achitat.

Ioana Băsescu, interceptată de DNA în dosarul finanţării campaniei electorale: „Ai rămas cu 200.000 de euro, nu mai comenta!”

Mario Giovanni Francesco, fostul iubit al Ioanei Băsescu, primise citații de la Fisc. Bărbatul trebuia să justifice sumele de bani care trecuseră prin firmele lui.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv, el îi reproșa fiicei fostului președinte primirea respectivelor citații și o întreba cu insistență ce să facă. Între cei doi s-a iscat un scandal monstru.

Francesco Giovanni Mario (FGM): „Am o problemă.”

Băsescu Ioana (BI): „Şi eu ce să-ţi fac?!”

FGM: „Păi, nu ce să-mi faci! N-ai ce să-mi faci tu nimic, da` a venit hârtie, da!”

BI: „Ce hârtie?”

FGM: „De la fisc, să le dau nişte hârtii şi nişte justificări de cheltuieli. Din noiembrie 2009 cu nişte firme care s-a întâmplat ce s-o fi întâmplat atunci. Şi nu ştiu ce să fac”.

BI: „Şi eu ce să fac?”

FGM: „Păi, nu ştiu că astea sunt din 2009, din decembrie, noiembrie campanii şi aşa mai departe iar ăştia… eu m-am uitat ce hârtii am găsit acolo sunt nimic, înţelegi? O să mă întrebe „Ce ţi-au prestat? Ce ţi-au făcut ăştia?”. Eu ce le zis lor? Ce le dau lor?”

BI: „Nu ştiu, da`eu nu ştiu.”

Ioana Băsescu a continuat reprosându-i bărbatului că și el a încasat niște bani. După ce el a negat acele informații, femeia a intrat la bănuieli, crezând că are micofoane ascunse.

ADVERTISEMENT

BI: „Auzi, ştii ceva …[neinteligibil, vorbeşte în şoaptă]… când ai încasat nişte bani….”

FGM: „Ce bani am încasat eu? Păi, am încasat nişte bani pe care i-am dat mai departe, toţi înţelegi? Mai au rămas… (…)”

BI: „Da, cine te-a pus, mă, să te bagi?”

FGM: „Da, m-am băgat eu aşa flower-power?”

BI: „Da, tu. Aminteşte-ţi cum stăteai la sediu, cu zilele. (…)”

BI: „Auzi, tu ai rămas cu 200 de mii de euro, aşa că nu mai comenta atâta! FGM: Care 200 de mii de euro? Care 200 de mii de euro?!”

BI: „Atâta ţi-au rămas, băiatule!”

FGM: „Mie?! Niciodată!”

Fiica fostului președinte s-a enervat atât de tare încât l-a înjurat de mamă pe Mario Giovanni Francesco. Aceasta a instat ca bărbatul să se dezbrace, pentru a verifica dacă are microfoane sub haine.

BI: „Ia, dă încoace telefonul în pi*** mă-tii de nesimţit! Dă… ia deschide-ţi bluza!”

FGM: „Ia… ce să fac? Ai… tu ai înnebunit? Şi vă suna George! George mă suna!”

BI: „Deschide-ţi bluza!”

FGM: „Uite-o!”

BI: „Deschide-ţi bluza!”

FGM: „Mamă, deci, deja… hai că mă enervezi!… Deschide-ţi bluza…”

BI: „Păi, deschide-ţi bluza, că eşti în stare!”

FGM: „Ai văzut? Ce vrei să mai fac?”

BI: „Nu, deschide-ţi bluza că vreau să văd! Nu, deschide-ţi!”

FGM: „A… cămaşa?”

BI: „Da, da, da! Vreau să văd să n-ai…”

FGM: „Dar de ce tre’ să mă zgârii? De ce râzi de mine?!”

BI: „Vreau să văd că n-ai tehnică pe tine, băiatule!”

FGM: „Asta era ultima! Înţelegi? Asta era ultima! Eu înţeleg că tre’ să fiu eu prostul să cadă şi să răspundă, că n-o să răspundă nimeni altcineva, o să răspund eu…”

Tags: