News

Ioana Mihăilă, detalii despre distribuirea bonurilor de masă pentru oamenii care se vaccinează. Când vor fi acordate

Ioana Mihăilă a explicat cum se va proceda cu distribuirea bonurilor de masă pentru oamenii care se vaccinează. FANATIK vă spune când vor fi acordate.
12.08.2021 | 21:09
Ioana Mihaila detalii despre distribuirea bonurilor de masa pentru oamenii care se vaccineaza Cand vor fi acordate
ADVERTISEMENT

Guvernul pregătește măsuri pentru a convinge oamenii să se vaccineze. Ministrul Sănătății a anunțat că cei ce aleg să se imunizeze împotriva SARS – CoV- 2 vor primi bonuri de masă.

Ioana Mihăilă a revenit cu detalii cu privire la modul în care acestea vor fi distribuite și perioada în care acest proiect va demara.

ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă, detalii despre distribuirea bonurilor de masă pentru oamenii care se vaccinează. Când vor fi acordate

Ioana Mihailă a explicat că trebuie să se pună la punct mai multe aspecte: „probabil vor fi distribuite începând cu luna septembrie, nu știu exact data, dar sunt niște tehnicalități care trebuie îndeplinite”.

„Cadrul legal, asigurarea resurselor bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea bonurilor de masă. Cred că până în septembrie vom reuși să le îndeplinim,” a spus ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Demnitarul a explicat și cum vor fi distribuite respectivele vouchere: „probabil le vom distribui prin Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) și le vom împărți apoi, împreună cu vaccinurile, către centrele de vaccinare și respectiv alte situații în care se vaccinează populația, cum ar fi medicii de familie.”

Recent, coaliția de guvernare a fost de acord cu proiectul propus de Ministerul Sănătății. Valoarea unui bon de masă va fi de 100 de lei.

ADVERTISEMENT

Pe lângă beneficiile pentru cei ce aleg vaccinarea, guvernanții au anunțat și alte posibile avantaje pentru oamenii care s-au vaccinat deja. Se vor organiza loterii, asemănătoare cu cea a bonurilor fiscale, de la ANAF. La acestea vor putea participa toți cei care s-au imunizat.

Campania de vaccinare, în pragul eșecului

În România s-au vaccinat puțin peste 25% dintre oameni. Țara noastră se află pe penultimul loc în Europa la acest capitol. Bulgaria ocupă ultima poziție.

ADVERTISEMENT

În pragul valului patru al pandemiei, autoritățile îndeamnă oamenii să se imunizeze. Medicii au precizat că tulpina Delta va fi dominantă această perioadă.

Această variantă a virusului este mult mai trasmisibilă și are o încărcătură virală mai mare. Se preconizează că numărul de cazuri de infectare va crește semnificativ în toamnă.

Și în prezent situația este îngrijorătoare. România a înregistrat, pentru trei zile consecutive, mai mult de 300 de noi infectări, iar numărul oamenilor din spitale a crescut.

ADVERTISEMENT