ADVERTISEMENT
News

Ioana Mihăilă, mesaj alarmant despre pandemia de Covid-19! Al 4-lea val nu este exclus în România

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă nu a ezitat și a transmis un mesaj alarmant despre pandemia de COVID-19
Autor: Alexandru Năstase | 13.06.2021 | 09:12
Ioana Mihăilă, mesaj alarmant despre pandemia de Covid-19! Al 4-lea val nu este exclus în România
Ioana Mihăilă spune că va exista un al patrulea val. Sursa foto - EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO

Concret, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă nu a ascuns faptul că România ar putea să se confrunte cu al patrulea val al pandemiei.

ADVERTISEMENT

Aceasta speră doar ca intensitatea lui să nu fie una foarte mare și țara noastră să treacă ușor peste „capcanele” relaxării din această vară.

Ioana Mihăilă, mesaj alarmant despre pandemia de coronavirus!

„Cred că dacă este să ne uităm şi cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creştere a cazurilor în toamnă şi, mă rog, o evoluţie ciclică în acest an şi jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne aşteptăm ca acest ciclu să revină.

ADVERTISEMENT

Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare.

Şi atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea şi ne dorim ca răspunsul sistemului sanitar să fie unul rapid şi eficient şi aici e important pregătirea spitalelor”, a afirmat Ioana Mihăilă, la Aleph News.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a acceptat să discute și despre tulpina indiană, una care a făcut ravagii în întreaga lume. „La noi progresul a fost remarcabil, în sensul că, din martie, de când am început secvenţierea şi am inclus-o în Programul Naţional de Secvenţiere, începem să detectăm aceste variante.

În acest moment, secvenţierea o facem în două centre care au expertiză, pentru că am vrut, din nou, să nu facem rabat de la calitate.

ADVERTISEMENT

Sunt două centre în Bucureşti care fac secvenţirea, dar partea de colectare a datelor vine de la nivelul mai multor regiuni.

Reţeaua nu este încă complet dezvoltată. (…) Avem şi noi tulpina indiană. Am făcut secvenţiere mai ales pentru pacienţii care au fost diagnosticaţi în Bucureşti şi în Ilfov şi acolo am descoperit mai multe cazuri”, a mai zis aceasta.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de ministru al Sănătăţii pe 21 aprilie 2021. Este al doilea oficial propus de USR-PLUS, după ce Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîţu

De remarcat că Ioana Mihăilă a devenit al patrulea ministru al Sănătăţii în timpul pandemiei. Primul care a condus instituția a fost Victor Costache. Acesta a fost urmat de Nelu Tătaru şi Vlad Voiculescu

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!